Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: Coreea de Sud va relaxa măsurile de distanţare socială săptămâna viitoare

facebook.com
izolare coronavirus

Coreea de Sud a anunţat duminică o relaxare a măsurilor de distanţare socială săptămâna viitoare, după ce numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut în ţară în ultimele zile, informează AFP.

Începând de miercuri, "adunările şi numeroase evenimente vor fi (din nou) permise, cu condiţia să fie puse în aplicare măsuri de dezinfectare", a anunţat duminică premierul Chung Sye-kyun în timpul unei şedinţe de guvern.

Amânat din cauza epidemiei, noul sezon competiţional pentru anumite sporturi profesionale, printre care baseball şi fotbal, urmează să înceapă în următoarele zile. Întâlnirile vor avea loc cu uşile închise.

De asemenea, guvernul va anunţa datele pentru redeschiderea şcolilor în această săptămână, care ar trebui să apară la jumătatea lunii mai, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Coreea de Sud este una dintre primele ţări în care epidemia s-a răspândit rapid, după China, unde a apărut.

Măsurile foarte stricte de distanţare socială respectate pe scară largă de populaţie au fost puse în aplicare la începutul lunii martie.

Multe evenimente, concerte, meciuri au fost anulate sau amânate, muzeele au fost închise şi serviciile religioase interzise.

Coreea de Sud a recenzat duminică 13 noi cazuri de infecţie, ceea ce a ridicat totalul la 10.793, potrivit Centrului coreean pentru controlul bolilor.

De la apariţia primului caz de boală COVID-19 în ţară, la mijlocul lunii februarie, aproximativ 250 de persoane au murit.

Coreea de Sud pare să fi reuşit să ţină sub control cu succes epidemia după o amplă campanie de depistare şi identificare a persoanelor care au fost în contact cu purtătorii virusului, scrie AFP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.