Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus în SUA - Rezulatul finalei Super Bowl a dezamorsat o bombă biologică

Facebook
covid 19 coronavirus

Rezultatul finalei Super Bowl a determinat încetirea răpândirii noului coronavirus în SUA însă ar fi putut avea efectul de bobă biologică după modelul partidelor de Champions League din Europa.

SUA are cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, cu peste 618.000 de infectări până pe 15 aprilie. Peste 26.000 de americani au murit din cauza noului coronavirus, dar situația putea fi și mai dramatică, notează digisport.ro.

Potrivit lui Bob Wachter (63 de ani), preşedintele Universităţii din California, Departamentul de Medicină din San Francisco, a existat un moment care a limitat răspândirea masivă a virusului: finala Super Bowl dintre Kansas City Chiefs și San Francisco 49ers, scor 31-20.

Meciul s-a jucat la începutul lunii februarie, iar înfrângerea echipei din California a limitat numărul deceselor, susține profesorul Wachter.

”Va rămâne în istoria clubului ca o înfrângere brutală, dar a fost un eşec care probabil a salvat multe vieţi. La începutul lunii februarie nu s-a răspândit foarte mult noul coronavirus. Victoria ar fi fost suficientă să aprindă flacăra”, a spus el, pentru Wall Street Journal.

Joia Mare, ziua în care se înroșesc ouăle - Tradiții și obiceiuri

Dacă trupa din San Francisco ar fi câștigat finala, ar fi organizat o paradă pe străzile orașului, la care ar fi participat sute de mii de fani din toată California. La acea dată, districtul Santa Clara, din care face parte orașul San Francisco, avea doar 2 cazuri de COVID-19 confirmate.

Bob Wachter a numit înfrângerea lui San Francisco 49ers drept ”una dintre pauzele norocoase care ne-a scutit de o soartă mult mai rea”.

Doctorul Niraj Sehgal, liderul centrului de comandă COVID-19 al Universității din California, confirmă teoria lui Bob Wachter.

”Cu siguranță, este greu de imaginat o situație cu risc mai mare decât asta”, a spus medicul, citat de NY Post.

În statul California, unde trăiesc 40 de milioane de oameni, există un ordin de izolare la domiciliu din 19 martie. Pe 15 aprilie, erau înregistrate peste 24.000 de infectări cu coronavirus și 725 de decese din cauza bolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.