Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - MAI folosește efective sporite iar două elicoptere suvolează zonele de risc

airliners.net
elicopter MAI

Forţe de ordine cu efective mărite au acţionat luni după-amiază în judeţul Prahova, din ordinul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică şi siguranţă rutieră, precum şi verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanţele militare, potrivit Agerpres.

Potrivit IPJ Prahova, în sprijinul acestora au venit şi aeronave din cadrul IGAV, care au survolat zonele de interes.

Astfel, în cartierele municipiului Ploieşti, 123 de poliţişti, 9 luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, 35 de jandarmi, 26 de poliţişti locali şi 10 militari, au acţionat pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanţelor militare, normele la regimul rutier şi cele de convieţuire socială. Cu această ocazie, forţele de ordine au legitimat 278 de persoane şi au controlat 151 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 79 pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare, şase pentru abateri de la prevederile OUG 195/2002 şi una pentru încălcarea Legii nr. 61/1991. Valoarea amenzilor aplicate este de peste 196.600 de lei, precizează sursa citată.

De asemenea, şi pe drumurile naţionale din judeţ, respectiv DN1, DN1A şi DN1B (în zonele Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte, Boldeşti-Scăeni, Plopeni, Blejoi şi Floreşti) au fost desfăşurate activităţi de verificare a respectării prevederilor ordonanţelor militare şi a normelor la regimul rutier. Cu această ocazie, în intervalul orar 15,30-18,00, un efectiv de 41 de cadre care au acţionat în sistem integrat, au verificat 689 de persoane şi 645 de autovehicule, aplicând un număr de 78 de sancţiuni, dintre care 36 pentru abateri la OUG 195/2002, 38 pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanţele militare şi patru pentru alte abateri.

Totodată, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare şi trei seturi plăcuţe de înmatriculare. Valoarea amenzilor aplicate este de peste 69.280 de lei, mai precizează IPJ Prahova.

Un conflict între mai multe persoane a avut loc, duminică seara, pe strada Brădetului din Cartierul Mimiu de la periferia municipiului Ploieşti, în zonă intervenind mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale (SAS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.