Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Număr record de infectări în Filipine

Pinterest
relaxare coronavirus

Filipine au raportat luni un număr record de 6.958 de noi infectări cu coronavirus, numărul de cazuri de COVID-19 la nivel naţional ajungând la 136.638, cel mai mare din Asia de Sud-Est, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a crescut la 2.293, cu 24 de noi decese raportate, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Dintre cazurile suplimentare, 5.394 sunt infecţii confirmate în ultimele trei zile, în timp ce 1.564 au fost confirmate anterior, însă abia apoi adăugate la bilanţ, a adăugat ministerul.

Şaizeci la sută din noile cazuri au fost înregistrate în zona metropolitană a capitalei Manila, care a fost din nou plasată în carantină, împreună cu alte patru provincii din jur, până săptămâna viitoare.

Măsurile de izolare stricte au fost impuse după ce 80 de asociaţii medicale care reprezintă mii de doctori şi de infirmieri au semnat un comunicat în care solicită o nouă mobilizare împotriva COVID-19, având în vedere că după cinci luni spitalele sunt suprasaturate iar personalul medical este copleşit.

În mijlocul solicitărilor de extindere a măsurilor până la sfârşitul lunii, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Maria Rosario Vergeire a declarat că impactul restricţiilor mai stricte nu se va vedea imediat.

"Este posibil să dureze trei săptămâni înainte să putem vedea efectele acestor măsuri instituite în prezent", a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.