Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Rodrigo Duterte declară stare de calamitate în Filipine

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a decretat marţi "stare de calamitate" pentru şase luni pentru a ajuta guvernul să implementeze măsuri care vizează oprirea răspândirii coronavirusului, relatează dpa potrivit Agerpres.

Starea de calamitate, care va fi în vigoare jumătate de an, va permite instituţiilor guvernamentale să deblocheze fonduri şi să trimită mai rapid resurse pentru a asigura "ajutor critic, urgent şi adecvat în caz de dezastre şi măsuri în timp util pentru a reduce şi a elimina ameninţarea COVID-19".

Ministerul Sănătăţii a raportat 45 de noi cazuri de coronavirus în Filipine, numărul total al pacienţilor cu COVID-19 din ţară ajungând la 187, dintre care 12 decese. Cel puţin patru persoane s-au recuperat.

Principala insulă a Filipine, Luzon, unde trăieşte peste jumătate din populaţia ţării, se află în izolare de o lună, cu şcoli,
transport public şi activitatea în birourile publice şi private suspendate. Zborurile internaţionale vor fi anulate începând de joi până la mijlocul lui aprilie. Zborurile interne sunt deja anulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.