Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Secretarul general ONU recomandă ca miniştrii şi diplomaţii să nu participe la reuniunea anuală a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a recomandat ca miniştrii şi diplomaţii să nu participe la reuniunea anuală a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor de luna viitoare de la New York din cauza riscului epidemiei de coronavirus, relatează Reuters şi AFP.

Peste 7.000 de persoane participă de obicei la reuniunea anuală, care este dedicată promovării egalităţii de gen şi a emancipării femeilor. Evenimentul urmează să aibă loc în perioada 9 - 20 martie.

Preşedintele comisiei, ambasadorul Armeniei la ONU, Mher Margaryan, a declarat într-o scrisoare adresată statelor membre ONU că Antonio Guterres le-a recomandat acestora "să scurteze şi să reducă dimensiunea sesiunii" şi a anulat zeci de evenimente secundare.

"De asemenea, el a recomandat ferm ca înalţii oficiali să nu călătorească la sediul ONU (de la New York) pentru sesiune", a mai scris Margaryan.

Biroul Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor a propus ca statele membre să fie de acord cu recomandările lui Guterres în cadrul unei reuniuni luni.

Purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric, a declarat că Antonio Guterres a făcut aceste
recomandări dată fiind "propagarea rapidă a coronavirusului" şi "necesitatea de a echilibra activitatea ONU cu îngrijorările legate de sănătatea publică".

Însă chiar şi în format redus, Comisia va putea "adopta decizii şi îşi va exercita mandatul" în cadrul acestei sesiuni, care urmează să se încheie pe 20 martie, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.