Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Slovenia închide granița cu Italia

Outbrak News Tuday
carantina italia coronavirus

Austria a anunţat marţi că limitează drastic intrarea pe teritoriul său a celor care vin din Italia, solicitându-le un certificat medical, în timp ce Slovenia va închide frontiera cu această ţară din cauza epidemiei de coronavirus, informează AFP.

Guvernul austriac a decis să pună în practică "o interdicţie de intrare în Austria pentru persoanele care vin din Italia, cu excepţia celor care prezintă un certificat medical", a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

Repatrierea cetăţenilor austrieci care au fost în Italia va fi organizată şi le va fi impusă o perioadă de carantină, a adăugat el.

Autorităţile slovene au anunţat la finalul zilei că frontiera cu Italia va fi "închisă".

Premierul demisionar Marjan Sarec, care a anunţat această măsură pe contul de Twitter, trebuie să precizeze mijloacele punerii în practică a măsurii în orele următoare.

Slovenia, care are două milioane de locuitori, a declarat 31 de cazuri de coronavirus, dintre care jumătate importate din Italia. Cele două ţări împart 232 de kilometri de frontieră.

"Prioritatea este de a împiedica răspândirea virusului" care a făcut din Italia cea mai afectată ţară de epidemie din Europa, a indicat cancelarul austriac.

Ministrul austriac al Internelor Karl Nehammer a anunţat că următorul pas este suspendarea legăturilor aeriene şi feroviare cu Italia, fără a face alte precizări.

Italia este al doilea partener comercial al Austriei.

Guvernul austriac a anunţat alte măsuri: anularea de manifestaţii cu mai mult de 100 de persoane în locuri închise şi cu peste 500 de persoane în exterior, precum şi suspendarea cursurilor universitare.

Opera din Viena şi-a anunţat în consecinţă închiderea până la 31 martie, o decizie "foarte dureroasă", potrivit directorului său Dominique Meyer.

Guvernul a precizat că pregăteşte măsuri pentru închiderea şcolilor.

Austria, ţară cu 8 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 183 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.