Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus: SUA s-au oferit să ajute Iranul, a anunţat Mike Pompeo

cnn.com
pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat vineri că Washingtonul s-a oferit să ajute Iranul în privinţa răspunsului la criza cauzată de coronavirus, care a ucis deja 34 de persoane în această ţară, transmite Reuters preluat de agerpres.

Într-o audiere în comitetul de afaceri externe al Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Pompeo a exprimat dubii legate de disponibilitatea Teheranului de a oferi informaţii despre situaţia reală privind infecţia cu coronavirus în Iran.

El a spus că Iranul, care face obiectul unor sancţiuni economice dure din partea SUA, nu are o infrastructură solidă în domeniul sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii iranian a declarat vineri că numărul persoanelor decedate în Iran din cauza coronavirusului COVID-19 a crescut vineri de la 26 la 34, iar cel al cazurilor confirmate de infectare la 388, cu 143 mai multe comparativ cu ziua de joi.

Iranul se numără printre ţările cele mai afectate de epidemia cu noul coronavirus, alături de China, Coreea de Sud şi Italia.

Ca măsură de prevenire a extinderii epidemiei autorităţile iraniene au decis, după închiderea şcolilor, şi suspendarea cursurilor în universităţi şi a oricăror evenimente sportive şi culturale, precum şi limitarea adunărilor religioase, acestea din urmă fiind o temă foarte importantă în sistemul Republicii Islamice. Tradiţionala rugăciune musulmană de vineri a fost anulată în 23 din cele 31 de provincii, inclusiv în Teheran şi în oraşele sfinte şiite Qom şi Mashhad.

Iranul este singura ţară din regiunea Golfului care a raportat decese cauzate de coronavirus, care s-a răspândit din China. Kuweitul, Bahreinul, Emiratele Arabe Unite şi Omanul au anunţat de asemenea cazuri de infectare cu coronavirusul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.