Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Supermarketurile din Italia oferă reduceri persoanelor defavorizate

Twitter
coronavirus

Mai multe lanţuri de supermarketuri din Italia au decis să ofere o reducere de preţuri de 10% persoanelor defavorizate, a căror situaţie a devenit şi mai complicată de pandemia de coronavirus, transmite AFP preluată de Agerpres.

Reducerea se aplică pentru cumpărăturile efectuate de cei care plătesc cu bonurile alimentare distribuite în Italia persoanelor defavorizate.

Printre lanţurile care vor oferi această reducere se numără Carrefour, Conad, Margherita Distribuzione (companie care operează supermarketurile Auchan şi Simply) şi Coop. Aceste companii au răspuns astfel apelului lansat sâmbătă de premierul Italiei, Giuseppe Conte, care a anunţat introducerea acestor bonuri alimentare finanţate de către stat şi distribuite de autorităţile locale. Premierul a invitat marile lanţuri de distribuţie să acorde şi ele o reducere cuprinsă între 5% şi 10% celor care îşi achită cumpărăturile cu bonuri alimentare.

"Prin această reducere...Conad intenţionează să îşi aducă o contribuţie concretă la eforturile pe care toţi actorii economici din ţară sunt pe cale să le facă pentru a permite unui număr mare de familii să beneficieze de mai multă protecţie în această perioadă dificilă", a informat lanţul de supermarketuri Conad într-un comunicat de presă.

Guvernul de la Roma a deblocat suma de 400 de milioane de euro pentru aceste bonuri alimentare. "Trebuie să formăm un lanţ de solidaritate, nimeni nu va fi lăsat singur", a promis premierul Conte.

Potrivit unei estimări a principalului sindicat agricol italian, Coldiretti, un număr suplimentar de 500.000 de persoane vor avea nevoie de ajutor pentru hrană, din cauza consecinţelor epidemiei, aceştia adăugându-se celor 2,7 milioane de persoane care anul trecut au beneficiat în Italia de ajutoare alimentare via asociaţii precum Caritas sau băncile de alimente. Sindicatul Coldiretti susţine că în luna martie numărul de cereri de ajutor primite de aceste asociaţii a crescut cu 25% până la 30%.

Un exemplu în acest sens este faptul că în Sicilia, clienţii unui supermarket cu încercat joi să iasă din magazin fără a plăti alimentele, explicând că au recurs la acest gest pentru că nu mai au bani.

La fel ca în multe părţi din Mezzogiorno (sudul Italiei), munca la negru asigură mijloacele de trai pentru o mare parte din populaţia Siciliei. Însă aceste gospodării nu pot solicita ajutoarele avute în vedere de Guvernul italian pentru cei care suferă de o diminuare a veniturilor, în contextul încetinirii economiei din cauza coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.