Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Tasmania se izolează de Australia

DW
Coronavirus COVID-19

Statul australian Tasmania se izolează de continent în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, orice persoană care intră pe teritoriul său începând de sâmbătă, chiar şi din ţară, fiind obligată să stea în carantină timp de 14 zile, transmite Reuters potrivit Agerpres.

"Avem un şanţ cu apă şi nu ne este frică să-l folosim", titrează vineri pe prima pagină ziarul tasmanian The Mercury, după ce premierul statului, Peter Gutwein, a anunţat stare de urgenţă şi "cele mai dure restricţii la frontieră din Australia".

Australia va solicita tuturor persoanelor care vin din străinătate să se autoizoleze timp de 14 zile şi va interzice intrarea tuturor cetăţenilor străini şi a persoanelor care nu sunt rezidente începând de vineri seara, însă niciun alt stat australian nu a impus până acum restricţii asupra călătoriilor interne.

Până vineri, în Tasmania au fost consemnate zece cazuri de COVID-19 şi nu s-a înregistrat niciun deces din această cauză.

Bilanţul naţional este de 785 de cazuri confirmate şi şapte decese.

Restricţiile nu se vor aplica misiunii Aurora Australis, cu 55 de exploratori la bord şi 26 de membri ai echipajului, care urmează să ancoreze marţi. Mulţi dintre exploratorii misiunii au petrecut 12 luni pe Insula Macquarie din Oceanul Antarctic, unde au efectuat experimente ştiinţifice.

Totodată, Tasmania va excepta de la aceste prevederi lucrătorii sanitari, din domeniile de intervenţii de urgenţă şi din transporturi, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.