Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - USR-PLUS cere Guvernului măsuri urgente, după ce trei spitale din țară au devenit focare de infecție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

Alianța USR PLUS cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea cadrelor medicale, după ce trei spitale din țară au devenit focare de infecție, anunță un comunicat de presă al formațiunii politice. Salvați România vrea testarea medicilor și a asistentelor și asigurarea de echipamente.

„Cazurile din Suceva, Fălticeni sau București nu sunt deloc singulare. Lista completă este, însă, cu siguranță mult mai lungă și relevă câteva din problemele grave ale sistemului de sănătate românesc. De la șefi de direcții de sănătate publică și manageri de spital incompetenți, numiți exclusiv pe criterii politice, la lipsa echipamentelor de protecție și a procedurilor ce trebuie respectate pentru circuitul pacienților infectați cu noul coronavirus”, conform USR.

Tăriceanu cere de URGENȚĂ izolarea tuturor cetățenilor la domiciliu: Este o măsură extremă, dar eficientă


Pentru ca România să nu ajungă, în foarte scurt timp, în situația Italiei, unde 9% dintre persoanele contaminate sunt cadre medicale, Alianța USR PLUS consideră că se impune adoptarea de urgență a unor măsuri de protecție a acestora.

„Printre acestea, testarea medicilor și a asistentelor, asigurarea de echipamente corespunzătoare de protecție și stabilirea unor fluxuri diferite pentru pacienții cu coronavirus și ceilalți pacienți. Protejarea personalului medical este o problemă de securitate națională și ea trebuie tratată ca atare de autorități!”, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.