Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul BAGĂ GUVERNUL în corzi: Violeta Alexandru anunță că se ia în calcul o soluție de ȘOMAJ tehnic pentru românii din mediul privat

Facebook
violeta alexandru

Extinderea rapidă a infectărilor cu coronavirus dă bătăi de cap guvernului. Ministrul interimar al Muncii anunță la RFI că Guvernul analizează o soluție legată de cheltuielile cu șomajul tehnic pentru angajații din mediul privat, trimiși acasă pe fondul crizei coronavirusului.

„Aș vrea să le mulțumesc frumos companiilor pentru faptul că încearcă să găsească soluții, dincolo de ceea ce-și propune să facă Guvernul", spune Violeta Alexandru, conform Mediafax.

Citește și:  Continuă NEBUNIA: microbuze PLINE cu români din Italia și Germania, așteptate să ajungă în București

Ministrul interimar al Muncii declară că Guvernul analizează o soluție pentru mediul privat, afectat de criza coronavirusului: „Am discutat inclusiv cu privire la o potențială soluție financiară de sprijin pentru mediul privat. Analizăm imediat ce se termină ziua de astăzi, respectiv se clarifică situația Guvernului, sub aspectul votului din Parlament, pentru că din păcate, criza s-a suprapus peste situația politică, în care noi avem în acest moment pârghii limitate de a acționa, dar vă confirm că discuția a avut loc. Ne preocupă găsirea unor tipuri de sprijin pentru companii. Facem o analiză pe domenii de activitate, să vedem care dintre domenii sunt expuse cu prioritate acestei crize prin care trecem, dar soluția o luăm doar în consultare cu partenerii noștri, pentru că primim semnale și de la patronate și de la sindicate în acest sens, după cum primim și semnalul asumării de responsabilitate din partea companiilor și aș vrea să le mulțumesc frumos pentru faptul că-și asumă și pentru faptul că încearcă să găsească soluții, dincolo de ceea ce-și propune să facă Guvernul".

Violeta Alexandru precizează că ar putea fi vorba de un sprijin în privința șomajului tehnic.

„Mă gândesc implicit la o soluție care să ducă către fondurile privind acoperirea cheltuielilor de șomaj tehnic. În sensul acesta mă gândesc, pentru angajați, pentru cei care ajung în situația de a avea nevoie de fonduri de șomaj, dar nu este singura măsură. Este o discuție pe care o facem implicit cu cei care lucrează pe această temă din Ministerul Finanțelor. În momentul în care vom contura o soluție, o vom da publicității", a spus ministrul interimar al Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.