Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul BLOCHEAZĂ accesul în Italia: 'Malta suspendă toate legăturile de transporturi de pasageri, Tunisia pe cele maritime'

Outbrak News Tuday
carantina italia coronavirus

Malta a suspendat toate legăturile de transport de pasageri cu Italia, după confirmarea a patru cazuri de contaminare cu coronavirus începând de sâmbătă, transmite marţi Reuters.

Prim-ministrul maltez Robert Abela a anunţat, într-o conferinţă de presă, că toate zborurile între ţara sa şi Italia sunt suspendate, măsură ce intră în vigoare imediat. Un serviciu zilnic de feribot între Sicilia şi Malta va fi folosit doar pentru transportul de medicamente şi mărfuri, potrivit Agerpres.

Malta este puternic dependentă de importuri, mai ales de alimente, pentru activităţile zilnice, majoritatea produselor provenind din Italia.

Citește și: Alexandru Rafila explică de ce nu ar fi bine să închidem școlile în România: există acest pericol

Şi Tunisia, unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, a anunţat luni suspendarea legăturilor maritime cu Italia, ca măsură de precauţie împotriva propagării epidemiei.

Decizia a fost luată într-o reuniune a Consiliului de securitate naţională, a comunicat palatul prezidenţial.

În ce priveşte transportul aerian, s-a decis limitarea zborurilor dinspre Italia.

Măsurile vor fi aplicate până la 4 aprilie, 'cu posibilitatea de modificare a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei'.

Citește și: Măsuri pentru 'starea de URGENȚĂ' provocată de coronavirus în Japonia: Clădiri CONFISCATE și folosite drept spitale de autorități

Totodată, vacanţa şcolară şi universitară va începe cu patru zile mai devreme, la 12 martie, 'dată fiind preocuparea opiniei publice' faţă de răspândirea virusului.

Până în prezent, cinci persoane - una revenită din Italia, una din Franţa şi o alta contaminată în Tunisia - au fost diagnosticate cu noul coronavirus, a informat luni Chokri Hamouda, director general în Ministerul Sănătăţii. Cazurile au fost înregistrate în capitala Tunis, la Bizerte (nord), Gafsa (sud), câte unul, şi două la Mahdia (centru-est), a mai precizat responsabilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.