Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul face PRĂPĂD, în Italia: Sunt 148 de morți și peste 3.800 de pacienți infectați

Facebook
coronavirus ambulanta

Numărul deceselor provocate de coronavirusul COVID-19 a crescut în Italia la 148 şi cel al cazurilor confirmate la 3.858, a anunţat joi Protecţia Civilă italiană, acest nou bilanţ arătând că răspândirea coronavirusului nu dă semne de încetinire, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

Numărul persoanelor spitalizate este de 2.141, dintre care 351 sunt la terapie intensivă, în timp ce 1.155 prezintă simptome uşoare, iar 414 sunt considerate vindecate.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Precedentul bilanţ, anunţat miercuri, indica 107 morţi şi 3.089 infectări, informează agerpres.ro.

Italia este acum pe locul doi în lume, după China, în privinţa numărului deceselor provocate de noul coronavirus.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

"Până acum, s-au vindecat 10,7% din persoanele care au luat coronavirusul, ponderea deceselor este de 3,8%", a declarat Angelo Borrelli, citat de cotidianul La Repubblica.

Preşedintele Sergio Mattarella a lansat un apel la calm, subliniind că Italia va depăşi această epidemie. "Guvernul, căruia Constituţia îi acordă obligaţia şi instrumentele decizionale, a stabilit ieri o serie de indicaţii referitoare la comportamentul cotidian, sugerate de oameni de ştiinţă şi de experţi de valoare. Sunt simple, dar importante pentru a evita riscul amplificării extinderii bolii. Vreau să invit pe toată lumea să respecte cu stricteţe aceste indicaţii (...)", a afirmat Sergio Mattarella.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

"Italia trece printr-un moment care necesită eforturi. Înfruntăm situaţia cu deplină transparenţă şi prin informarea în mod complet a opiniei publice. (...) Suntem o ţară modernă, avem un sistem medical naţional excelent care funcţionează eficient şi cu abnegaţia personalului, la toate nivelurile profesionale. Vom depăşi condiţiile acestor zile", a subliniat Sergio Mattarella.

Cele mai multe cazuri rămân concentrate în nordul Italiei, respectiv 2.251 în Lombardia, 698 în Emilia Romagna şi 407 în Veneto, dar toate regiunile ţării au raportat cazuri de infectare, inclusiv Valle d'Aosta, care până miercuri nu avea niciunul confirmat.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează

Guvernul condus de premierul Giuseppe Conte a adoptat miercuri seară un decret lege cu măsuri excepţionale menite să limiteze epidemia.

S-a decis închiderea temporară a şcolilor, universităţilor, teatrelor şi cinematografelor, fiind de asemenea suspendate evenimentele publice care nu permit menţinerea unei distanţe de siguranţă între participanţi.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Populaţiei i s-a recomandat să evite îmbrăţişările şi saluturile prin strângeri de mână, să menţină faţă de alte persoane o distanţă de siguranţă de ''cel puţin un metru'', iar persoanele în vârstă sau care au o sănătate precară să evite pe cât posibil părăsirea domiciliului.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.