Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul face victime și printre vedete! Un sportiv a murit după ce a refuzat să poarte mască: 'Ce va fi va fi! Cum aș arăta cu mască?'

OMS
coronavirus epidemie china

Qiu Jun, unul dintre cei mai populari bodybuilderi din China, a murit din cauza coronavirus. Sportivul din Wuhan, orașul din care a pornit epidemia, a refuzat să poarte mască și a continuat să meargă la sală pentru a face exerciții, în ciuda apelurilor disperate ale autorităților locale și ale familiei, informează DigiSport.

În vârstă de 72 de ani, Qiu Jun era încă activ și în putere în momentul în care a contractat virusul. După doar patru zile în spital, familia sa a confirmat că sportivul veteran și-a pierdut viața.

Bărbatul și-a început târziu cariera în bodybuilding în 2003, la 56 de ani. De atunci, a câștigat numeroase premii naționale.

ULTIMA ORĂ Au venit rezultatele pentru asistentul medical din Reșița care a îngrijit patru pacienți cu coronavirus

Qiu Jun era văzut adesea în parcul Zhongsan, din Wuhan, unde făcea exerciții mai multe ore pe zi. A continuat cu acest obicei chiar și în momentul în care orașul devenise pustiu din cauza amenințării coronavirusului.

Ginerele său a povestit că sportivul a început să se simtă rău și familia l-a dus la spitalul din Wuhan. ”I s-au luat analize de sânge, apoi i-a fost confirmat diagnosticul. Persoanele în vârstă tind să fie încăpățânate.

Când a apărut teama de coronavirus, la începutul anului, i-am spus să iasă mai puțin și să poarte mască, dacă o face. El a răspuns doar ‘Ce va fi va fi! Cum aș arăta cu mască?’ M-am supărat, dar nu am avut ce să fac”, a spus ginerele, citat de Daily Star.

Qiu Jun plănuia să facă bodybuilding până la 80 de ani. Chinezul plănuia să participe în această vară la diverse competiții, în orașele Beijing și Nanjing.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.