Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul lovește Franța: 319 morți în ultimele 24 de ore! Măsura de urgență anunțată de ministrul Sănătății

Linkdin
coronavirus

Guvernul francez a comandat ''peste un miliard'' de măşti sanitare, în special din China, pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii Olivier Véran, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în Franţa la 37.575 şi încă 319 decese au fost consemnate în ultimele 24 de ore, informează AFP, conform agerpres.ro.

''Un pod aerian strâns şi intens între Franţa şi China a fost creat pentru a facilita venirea măştilor'', a precizat oficialul francez, el estimând la circa 40 de milioane pe săptămână necesarul de măşti sanitare pentru Franţa, care produce săptămânal circa 8 milioane de astfel de măşti.

''Mai există o modalitate de a răspunde acestei cereri importante (de măşti), aceea de a încerca să realizăm produse noi, să folosim resursele, inovaţia companiilor franceze în materie de textile şi hârtie, pentru a face în aşa fel încât să realizăm noi măşti care să răspundă unor utilizări specifice'', a afirmat la rândul său premierul Edouard Philippe.

Alexandru Rafila: 650 de oameni mor zilnic în România. Rămâne să vedem câte sunt cazuri de coronavirus


Noile măşti pe care le va achiziţiona Franţa vor fi destinate atât personalului medical cât şi populaţiei, dar purtarea lor nu trebuie să fie însoţită de o relaxare a distanţării sociale impuse în Franţa pentru a limita extindere pandemiei, a ţinut să atenţioneze premierul francez.

Încă 4.611 cazuri de COVID-19 au fost confirmate sâmbătă în Franţa, totalul lor ajungând la 37.575, în timp ce numărul deceselor a urcat la 2.314, din care 319 au survenit în ultimele 24 de ore.

Franţa a instituit reguli de izolare extrem de stricte pentru a împiedica extinderea pandemiei de coronavirus, deplasările fiind permise numai pentru cumpărături, mers la farmacie, vizite medicale, motive familiale imperioase sau pentru a face sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.