Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul lovește la Academia Forţelor Terestre - O studentă a fost confirmată cu noul coronavirus

Forbes
COVID coronavirus

O studentă din anul I a Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu a fost confirmată cu noul coronavirus, fiind internată pentru două zile, la Spitalul Orăşenesc din Cisnădie, asimptomatică, informează un comunicat de presă remis luni AGERPRES.

"Duminică, 6 septembrie, o studentă din anul I a Academiei Forţelor Terestre 'Nicolae Bălcescu' din Sibiu a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19. La acest moment, studenta se află pentru 48 de ore la Spitalul orăşenesc Cisnădie, fiind asimptomatică. Studenta face parte din cei 325 de studenţi de anul I care s-au prezentat în academie în data de 27 august a.c. Toţi au efectuat triajul epidemiologic, au fost instruiţi cu privire la respectarea măsurilor de distanţare fizică şi le-a fost impusă obligativitatea purtării măştii în incinta academiei. De asemenea, au fost luate şi toate măsurile necesare pentru limitarea infectării şi răspândirii noului virus", se precizează în comunicatul academiei militare din Sibiu.

Potrivit sursei citate, studenta ar fi luat boala de la tatăl său.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

"În data de 2 septembrie, studenta a aflat că tatăl său a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19. În urma acestui fapt, ea şi celelalte două colege de cameră au fost izolate în infirmeria unităţii, ulterior DSP-ul făcându-i testul pentru depistarea prezenţei virusului. Rezultatul a fost pozitiv, iar începând cu data de 6 septembrie, întreaga subunitate din care face parte studenta a intrat în carantină într-un pavilion destinat special pentru astfel de situaţii", menţioneată informarea celor de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu.

Studenţii din anii II şi III vor fi aduşi în academia militară din Sibiu, treptat şi vor intra în carantină, în containere modulare.

"Activităţile de instruire au fost sistate pentru 48 de ore, iar studenţii de anul II şi III vor fi aduşi în academie eşalonat, urmând a intra în carantină în containere modulare de tip dormitor în academie şi în Tabara de instrucţie Perii Dăii, pentru 14 zile", se arată în comunicatul de presă.

Academia Forţelor Terestre va lua toate măsurile pentru testarea tuturor celor care au fost în contact direct cu persoane confirmate pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.