Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ!/ UPDATE: Replica ADP Sector 2

fantana obor doc

Documente intrate în posesia exclusivă a STIRIPESURSE arată faptul că în cazul a cel puțin două fântâni publice cu apă pretins potabilă pentru locuitori Sectorului 2, gestionate de ADP Sector 2, apa nu este bună de băut.

Este vorba despre fântânile publice din Parc Obor și din Parcul Florilor, ambele unității fiind supuse unei testări a unor eșantioane de apă.

UPDATE: REPLICA ADP SECTOR 2

Apa ar fi infestată cu microbracterii între care inclusiv E-Coli și enterococi intestinali, peste limita admisă de legislația aflată în prezent în vigoare.

Concret, documentele STIRIPESURSE provin de la laboratorul de testare al DSP și reprezintă rezultatul testării unor eșantioane luate de la cele două fântâni recent.

Documentele sunt din 2 septembrie și provin de la Ministerul Sănătății iar testarea a vizat mai multe paliere, respectiv gradul de oxidare și duritatea apei, precum și cantitățile de nitrați și nitriți din apa care ajunge la cetățenii din acest sector.

După verificări cercetătorii au stabilit că apa care curge la cele două fântâni verificate „nu este potabilă”.

Specialiștii au descoperit că apa conține microbacterii periculoase pentru organismul uman peste limitele admise de lege, astfel că a stabilit o dezinsecție la nivelul celor două unități.

content-image

Fântânile gestionate de ADP Sector 2 semnalate de DSP

Urmare rezultatelor testelor chimice cele două fântâni publice gestionate de ADP Sector 2 au fost semnalizate cu avertismentul că apa care curge nu este bună de băut.

Șeful ADP Sector 2 este în prezent Alin Drugău. Alin Drugău a fost numit la conducerea ADP Sector 2 în 14 decembrie 2018 documentul fiind semnat conform legilor în vigoare de primar și de viceprimar.

 

content-image

Profil de șef ADP

Alin Drugău a fost condamnat în trecutul său pentru fapte de corupție.

Procurorii Secţiei de Combatere a Corupţiei (Secţia I) din cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie l-au trimis în judecată în 2005 pentru trafic de  influenţă.

Din probele administrate la dosar rezultă că Alin Vasilică Drugău – consilier juridic la Administraţia Domeniului Public a sectorului 2 Bucureşti şi Dumitru Pavelescu – fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 2 Bucureşti au pretins şi primit suma de 20.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale, în schimbul promisiunii că vor interveni pe lângă funcţionarii competenţi ai Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale şi de prestări servicii din cadrul Consiliului Local Sector 2 Bucureşti, în scopul adjudecării la licitaţie de către firma respectivă, la un preţ subevaluat a unui număr de 4 spaţii comerciale ce urmau a fi puse în vânzare de către organul administrativ sus menţionat.

Drugău a pretins în mod explicit denunţătorului 20.000 euro, motivând că suma reprezintă câte 5.000 euro pentru fiecare din cele 4 spaţii comerciale în discuţie, lăsându-l să creadă că o parte din bani vor fi reţinuţi în schimbul ajutorului acordat, iar o altă parte vor fi împărţiţi între mai multe persoane cu funcţii de decizie în cadrul Primăriei, persoane care au în competenţă să dispună asupra  desfăşurării procedurii de vânzare a spaţiilor.

Dintre aceste persoane, Drugău l-a indicat ulterior pe Pavelescu, prezentat ca om influent, consilier local, care se află în foarte bune relaţii cu preşedintele Comisie de specialitate din cadrul Consiliului local.

Inculpaţii au solicitat suma de bani în perioada septembrie–octombrie 2003, iar în ianuarie 2004 administratorul societăţii comerciale a remis suma de bani acestora, din care 8.000 euro cu destinaţia Drugău, iar 12.000 euro către Pavelescu. Întrucât vânzarea spaţiilor s-a amânat, denunţătorul a solicitat restituirea sumei în vara anului 2004.

În cursul anchetei, procurorii anticorupţie au constatat că inculpaţii încercau să profite de orice ocazie în legătură cu care obţineau informaţii prin prisma funcţiei avute (Dumitru Pavelescu), ori a atribuţiilor de serviciu (Vasilică Alin Drugău), respectiv informaţii privind contracte de lucrări prestări servicii ori alte activităţi economice gestionate de organele Administraţiei Publice Locale (Primărie, Consiliu Local, A.D.P.), de obicei plătite cu fonduri ale bugetului local şi pentru atribuirea cărora se organizau, de regulă, negocieri sau licitaţii.

Schema activităţilor infracţionale rezidă în contactarea de către inculpaţi a unor reprezentanţi ai societăţilor comerciale interesate să obţină contracte şi le promiteau acestora sprijin în vederea câştigării licitaţilor, asigurându-i de influenţa pe care o au pe lângă funcţionarii competenţi şi de exercitarea acestei influenţe în interesul favorizării „clientului”, solicitând în schimbul serviciilor sume de bani, fie ca răsplată a efortului propriu, fie cu motivaţia că cel puţin o parte urmează a fi dată funcţionarului care rezolvă practic problema „clientului”.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti iar, la final, ICCJ l-a condamnat, definitiv pe acesta la trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele imputate de anchetatorii DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.