Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corpul principal de clădire al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi va fi reabilitat, investiţia ridicându-se la aproape 30 milioane de lei

spitale

Corpul principal de clădire al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi va fi reabilitat, investiţia ridicându-se la aproape 30 milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a semnat, joi contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitare a unui corp de clădire al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, investiţia ridicându-se la 28,6 milioane de lei, fără TVA, scrie news.ro.

Potrivit lui Costel Alexe, este vorba despre un obiectiv intermediar, întrucât ”visul” conducerii Consiliului, dar şi al managerului spitalului, este construirea Spitalului Integrat de Boli Respiratorii în zona Bucium din municipiul Iaşi.

”Până atunci, reuşim astăzi să asigurăm consolidarea şi reabilitarea corpului C1 al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, din str. Dr. I. Cihac. Prin Direcţia de Proiecte, am depus acest proiect pentru finanţare prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat, anul trecut în luna septembrie. Mă bucur că astăzi avem şi finanţarea asigurată şi un câştigător desemnat pentru proiectare şi execuţie”, a declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a precizat că provocarea cea mai mare va fi mutarea activităţii spitalului pe timpul execuţiei lucrărilor.

”Cu siguranţă vom găsi, împreună, o soluţie care să funcţioneze, în primul rând în beneficiul pacienţilor, dar şi al personalului medical”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

La rândul său, managerul spitalului Radu Crişan-Dabija, a declarat că există studii europene care arată că o clădire din infrastuctura medicală nu poate fi exploatată mai mult de 50 de ani, pentru că nu mai corespunde rigorilor.

Corpul de clădire care va fi reabilitat a fost construit în anii 1970.

Termenul pentru realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a corpului C1 al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, din str. Dr. I. Cihac, este de 33 de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.