Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corticoizii, total interzişi în competiţii începând din 2022

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) va interzice în totalitate utilizarea glucocorticoizilor în competiţii, indiferent care este forma lor de administrare, începând cu anul 2022, o decizie pe care Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) o salută, informează AFP, potrivit Agerpes.

Cerută de mult timp de numeroşi factori implicaţi în ciclism, interzicerea totală a glucocorticoizilor în competiţii va fi aprobată în curând de AMA/WADA.

Într-un comunicat dat publicităţii joi, UCI a salutat această măsură, precizând că aceşti "corticoizi administraţi pe cale generală (orală, intravenoasă şi intramusculară) erau deja excluşi din competiţii, dar această decizie permite acum interzicerea tuturor celorlalte moduri de administrare''.

Citește și: DNA Constanța dă NĂVALĂ peste narco-traficanți - Patru dealeri luați PE SUS de anchetatori în dosarul fostului șef al Poliției Eforie

"Această schimbare adoptată de Comitetul Executiv al AMA/WADA va fi pusă în aplicare începând cu 1 ianuarie 2022, astfel că UCI va avea suficient timp pentru a informa şi sensibiliza cicliştii, anturajul acestora şi profesioniştii din sănătate privind subiectul utilizării adecvate a glucocorticoizilor în scopuri clinice în contextul luptei împotriva dopajului", precizează UCI.

Preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale, David Lappartient, consideră că "este un nou pas important în favoarea sănătăţii cicliştilor de înalt nivel", după interzicerea tramadolului în competiţii în 2019 şi introducerea protocolului de tratament în cazul comoţiilor cerebrale în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.