Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corul Filarmonicii 'Enescu' la 70 de ani, concert în stagiunea online, alături de dirijorul Christian Zacharias

Un concert dedicat aniversării a 70 de ani de existenţă a Corului Filarmonicii "George Enescu" va fi transmis, joi, de la ora 19,00, în stagiunea online a instituţiei muzicale bucureştene, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Filarmonicii "George Enescu", programul concertului, înregistrat la 13 aprilie 2018, în care dirijor şi solist este Christian Zacharias, director de onoare al instituţiei, a fost alcătuit din capodopere ale unor mari compozitori: Nanie, Cântecul destinului de Johannes Brahms, Introducere şi Allegro appassionato pentru pian şi orchestră de Robert Schumann şi Simfonia nr.3, în la minor, op.56, "Scoţiana" de Felix Mendelssohn.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Înregistrarea va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/), dar şi pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw) şi pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).

Înfiinţat la 1 decembrie 1950 de către directorul de atunci al Filarmonicii, Constantin Silvestri, Corul Filarmonicii "George Enescu" i-a avut la conducerea sa pe Ştefan Mureşianu, D.D. Botez, Vasile Pantea.

Printre succesele notabile înregistrate în ultima perioadă se numără şi colaborările cu orchestre şi dirijori de calibru internaţional în cadrul Festivalului "George Enescu": Daniel Barenboim şi Staatskapelle Berlin (2013, în Patru piese sacre de Verdi) şi Vladimir Jurovski şi Orchestra Filarmonicii din Londra (2017, în Oedip de Enescu, spectacol susţinut ulterior şi în deschiderea stagiunii curente a aceleiaşi instituţii muzicale britanice).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.