Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corul Madrigal revine în Statele Unite după 35 de ani. Muzicienii vor cânta şi în cea mai mare catedrală episcopală din lume

Madrigal facebook
Corul Naţional Madrigal

Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, se va afla în Statele Unite ale Americii în cadrul unui turneu aniversar, în perioada 24 noiembrie - 4 decembrie.

La 60 de ani de existenţă, Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, se va afla în America, la invitaţia Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, conform Mediafax.

Corul Madrigal va susţine şase concerte în patru mari oraşe: Washington, New York, Chicago şi Seattle, biletele fiind epuizate în primele zile de la lansare. Concertele vor avea loc în mai multe clădiri istorice şi de cultură americane: în clădirea Congresului american şi la National Cathedral din Washington, D.C.; în New York, în cea mai mare catedrală episcopală din lume, Saint John the Divine Cathedral şi în celebra sală de concerte Merkin Hall; la Town Hall din Seattle şi la Saint James Lutheran Church din Chicago.

După 35 de ani de la ultimul său turneu peste ocean, când la unul dintre spectacole a participat preşedintele Jimmy Carter, Corul Madrigal se va întâlni cu publicul american, dar şi cu românii din Statele Unite de pe ambele Coaste ale Americii, cu un repertoriu amplu de muzică renascentistă, colinde româneşti şi internaţionale, precum şi compoziţii corale universale.

„Corul Madrigal este unul dintre cele mai bune proiecte culturale pe care România îl poate prezenta lumii, un vector important al diplomaţiei noastre publice, o emblemă de primă clasă care pune ţara noastră pe harta culturală a lumii. Turneul Corului Madrigal este şi o ocazie excelentă de a celebra talentul românesc, acesta fiind motto-ul sub care ambasada noastră a organizat evenimentele de diplomaţie publică în acest an”, a declarat ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

Turneu cu casa închisă

Americanii şi comunităţile de români din Statele Unite aşteaptă cu nerăbdare turneul Corului Madrigal. Cu aproape o lună înainte de începerea turneului, au fost epuizate toate biletele din cele patru oraşe. Motiv pentru care organizatorii au decis ca, în Chicago, Corul Madrigal să susţină un al doilea concert, pe lângă cel programat iniţial.

Madrigal în cea mai mare catedrală episcopală din lume - Saint John the Divine Cathedral

Corul Madrigal va avea ocazia să performeze în cea mai mare catedrală episcopală din lume, care reprezintă un reper al patrimoniului arhitectural mondial. Saint John the Divine Cathedral din New York are o suprafaţă de aproximativ 11.200 mp şi este, de asemenea, printre cele 5 cele mai mari clădiri bisericeşti din lume, ca suprafaţă şi volum. Construcţia sa a început în 1892 şi continuă şi astăzi.

Organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii împreună cu Institutul Cultural Român de la New York, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al sponsorilor, turneul Corului Madrigal anticipează sărbătorile de iarnă, dar marchează şi Ziua Naţională a României.

De-a lungul existenţei sale, Corul Madrigal, dirijat de fondatorul său, Marin Constantin, a avut cinci turnee în Statele Unite ale Americii, în anii: 1969, 1978 (cu două turnee), 1978 (cu un maraton de trei luni şi 65 de concerte în SUA şi Canada) şi 1988.

Turneul Corului Madrigal în SUA se înscrie în programul aniversar MADRIGAL 60, care include o serie extinsă de evenimente culturale, ce se desfăşoară pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură a Corului Madrigal, devenit un simbol al performanţei artistice naţionale şi al imaginii României în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.