Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corul Madrigal va susține spectacolul extraordinar 'Muzica Renaşterii Europene', la Festivalul de Muzică de la Belgrad

infomusic.ro
corul madrigal national

Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Anna Ungreanu, va susţine, miercuri, spectacolul extraordinar "Muzica Renaşterii Europene" în Marea Sală de Concerte Kolarac din Belgrad.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, Corul Madrigal călătoreşte în Serbia la invitaţia organizatorilor BEMUS - Belgrade Music Festival, ajuns la cea de-a 54-a ediţie. BEMUS este cel mai vechi şi mai proeminent festival de muzică clasică din ţara vecină.

Spectacolul prezintă publicului Renaşterea europeană ca simbol, cu o punere în scenă susţinută de video mapare şi design de lumini, care ilustrează perioada de înflorire culturală din epocă, dar şi renaşterea muzicală contemporană europeană.

Prima parte a programului, include madrigale şi motete compuse de Thomas Morley, Orlando di Lasso, Juan del Encina, Hans Leo Hassler, Giovanni Gastoldi, Josquin des Pres, Johann Hermann Schein. În partea a doua, Corul Madrigal va aduce pe scenă lucrări semnate de creatori europeni contemporani - Vytautas Miskinis, Knut Nystedt, Stevan Mokranjac, Cornelia Tăutu, Alexandru Paşcanu, Paul Constantinescu, Grigore Cudalbu.

Regia spectacolului este semnată de Emil Pantelimon, designul de lumini este coordonat de Alin Popa, iar video mappingul de Dorin Popovici.

Evenimentul "Muzica Renaşterii Europene" pus în scenă de Corul Madrigal face parte din seria spectacolelor-concept dezvoltată în ultimii trei ani. Producţiile au la bază o direcţie sincretică inovatoare, ce îmbină sonoritatea unică a ansamblului cu elemente conexe de artă teatrală, literatură, scenografie şi creaţie video, se precizează în comunicat.

Fondat în 1969, Belgrade Music Festival este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din Europa de Sud-Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.