Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corupţia de la FIFA s-a transformat într-o luptă a SUA contra Rusiei

revista presei

Ziarul Financiar:

Puterea şi influenţa FIFA sunt pe măsura scandalurilor pe care le provoacă, a opacităţii distribuirii interne a veniturilor şi a lăcomiei şi ipocriziei executivilor. Arestările recente din  Elveţia care au urmat unei anchete a FBI ar putea fi doar vârful unui aisberg enorm deoarece americanii au investigat doar afacerile dubioase făcute de FIFA în curtea lor din spate, America de Sud. Cea mai mare parte a banilor organizaţiei se duc în Europa. În SUA, scandalul declanşat de FBI se propagă până la familia Clinton, a cărei fundaţie caritabilă a primit donaţii variind de la 50.000 de dolari la 100.000 de dolari de la FIFA şi a fost parteneră cu organizaţia sportivă mondială cu diverse ocazii. Hillary Clinton va candida la preşedinţia Americii anul viitor. Coincidenţă sau nu, ancheta FBI a explodat în condiţiile în care de anul acesta grupul rus Gazprom, controlat de Moscova şi cel mai mare exportator de gaze naturale din lume, a devenit sponsor oficial al FIFA. Scandalurile în care intră frecvent FIFA sunt poate mai importante decât orice alte scandaluri sportive deoarece fotbalul are 3,5 miliarde de fani la nivel mondial, 250 de milioane de jucători şi este popular în peste 200 de ţări.

Evenimentul Zilei:

Dacă-i întrebi repede, nu știu ce să răspundă: sunt liberali sau conservatori ? Își spun simplu, liberali-conservatori, structură ideologică ce face să roșească struțocămila.Scrisoarea celor cinci senatori către președinte prin care cer demisia/demiterea șefei Instanței Supreme, Livia Stanciu și a procurorului șef al DNA, Laura Kovesi este cel puțin stupidă. Cei cinci aleși ai neamului vor demisii de magistrați în calitate de senatori dar și de liberali... Parlamentul lui Tăriceanu și a celor patru bezmetici pe care i-a obligat să semneze aberanta scrisoare se află pe ultimul loc în încrederea populației.Altfel spus, reprezintă o cantitate neglijabilă, lucru de neînțeles pentru politicieni care sunt, în continuare, convinși că sunt egali și uneori peste executiv și peste puterea judecătorească. Dealtfel, acest lucru s-a văzut și la ultima întâlnire „informală” cerută insistent de același Tăriceanu Popescu Anton Călin cu reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Conform unor participanți la ședința ținută cu ușile închise, președintele Senatului ar fi insistat pe un subiect: nu stăruiți cu anchetele și arestările de politicieni, altfel dăm drumul pe circuitul legislativ la înăsprirea legilor privind răspunderea magistraților, inițiativă a aceleași învățătoare vesnic grevistă din Caracal.Dacă nici ăsta nu-i șantaj, atunci nu mai am nimic de spus. Paradoxal, norocul lui Tăriceanu este că judecătorii mai și achită. Dumnezeu cu mila!

România Liberă:

Într-o ședință la Academie, proaspătul președinte onorific al Consiliului Consultativ al Institutului Cultural Român, Nicolae Breban, ar fi declarat că Horia-Roman Patapievici ar trebui împușcat pentru ceea ce a făcut în fruntea ICR. Nicolae Breban este un romancier în opinia noastră modest și un bătrân ridicol care exprimă în primul rând  frustrări personale. Problema nu este Breban. Poblema o reprezintă cei care se identifică cu Breban și și-ar dori ca România să se întoarcă în „raiul” naționalist-comunist al anilor ’60-’70. Problema o reprezintă cei care, în frunte cu Victor Ponta, vor să țină România în afara Occidentului... Nu este deloc întâmplător că prima decizie a lui Ponta ca prim-ministru înainte de lovitura de stat a fost să-și treacă în subordine ICR și să-l demită pe Patapievici. Nu poți crea o isterie naționalistă - mândri că suntem români etc. - cu un ICR liberal. Ponta le-a declarat război lui Horia Patapievici și Gabriel Liiceanu nu pentru că erau „băsiști”, asta este justificarea pentru Antena 3, ci pentru că cei doi conduceau instituțiile care au contribuit cel mai mult la cultura liberală din România: Editura Humanitas în țară și ICR afară. Înlăturarea lui Patapievici era gestul prin care Ponta transmitea acasă și afară că era liberalismului cosmopolit s-a încheiat și epoca restaurației național-comuniste este în plin proces.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.