Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corupție în armata ucraineană? Politician, arestat pentru luare de mită de la militari care încercau să evite să meargă pe front

SBU

Corupție în armata ucraineană? Politician, arestat pentru luare de mită de la militari care încercau să evite să meargă pe front

Un deputat regional ucrainean din regiunea Ternopil, în vestul ţării, a fost reţinut de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) sub acuzaţia de luare de mită de până la 6.000 de dolari (mai mult de 5.500 de euro) în schimbul folosirii influenţei sale pentru ca unii militari să nu fie trimişi pe front, transmite miercuri EFE, inforemază Agerpres.

Prins în flagrant

Potrivit unui comunicat al serviciului secret ucrainean, politicianul a fost prins în flagrant când îi erau înmânaţi 6.000 de dolari în numerar pentru a face în aşa fel încât militarul care a dat mită, care a fost şi el arestat, să nu fie trimis în zona de luptă într-una dintre rotaţiile de trupe desfăşurate pe front.

Deputatul şi un "cunoscut om de afaceri" din zonă care acţiona ca intermediar au fost reţinuţi de SBU. Cei implicaţi în dosar riscă pedepse de până la opt ani de închisoare. Potrivit serviciului secret, deputatul a oferit ajutor altor bărbaţi mobilizaţi pentru a nu fi trimişi pe front.

Avertisment lansat de Zelensksi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis brusc, la 11 august, toţi responsabilii regionali cu recrutarea militară, după ce o anchetă a dezvăluit corupţia generalizată existentă în aceste structuri.

Zelenski a propus ca în aceste posturi să fie numiţi militari care au fost răniţi pe front. Potrivit preşedintelui ucrainean, experienţa lor personală în război îi face mai puţin predispuşi să accepte mită pentru a scuti alţi cetăţeni de serviciul militar pe front.

Ca răspuns la invazia rusă, Ucraina a decretat legea marţială, care permite mobilizarea tuturor bărbaţilor de vârstă militară, cu excepţia celor care pot dovedi că au probleme medicale, că sunt părinţii a cel puţin trei copii sau lucrează în industrii strategice vitale pentru ţară în vremuri de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.