Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul scandalurilor de corupție, Zelenski mai demite trei șefi din administrația militară ucraineană: motivele invocate

zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a demis pe șefii administrației regionale militare (OVA) din Lugansk, Odesa și Hmelnițki, se arată în decretele semnate de liderul de la Kiev, relatează presa ucraineană.

Documentele spun că cei trei (Serhiy Gaidai, Maksym Marchenko și Serhiy Gamaliy) au fost eliberați conform cererilor depuse de aceștia.

Serghei Gaidai

El a condus OVA Lugansk din 25 octombrie 2019. Potrivit presei, el ar putea fi numit în funcția de ambasador al Ucrainei în Kazahstan.

Maxim Marchenko

El a condus OVU Odesa de la 1 martie 2022. Motivele demisiei sale nu sunt cunoscute, dar recent mai multe scandaluri de corupție au fost asociate cu OVA Odesa. Astfel, în ianuarie, sub suspiciunea de corupție, a fost reținut un alt vicepreședinte din Odesa, Oleg Muratov. Totodată, la începutul lunii martie, ofițerii de securitate SBU l-au reținut pe Ihor Tkachuk, adjunctul șefului Odesa OVA.

Serghei Gamaliy

El a condus OVA Hmelnițki din 3 decembrie 2020.

Nu sunt primele demiteri

Zelenski a demis mai mulți oficiali înalți în acest an. Cinci guvernatori regionali au fost revocați sau și-au părăsit posturile. Ulterior, au fost demiși și cinci procurori regionali. Președintele ucrainean este sensibil la acuzațiile occidentului în ceea ce privește corupția pe scară largă din societatea ucraineană,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.