Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosmin Contra are bagajele făcute: 'E un lucru firesc să se vorbească de alți selecționeri'

 Cosmin Contra

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a declarat, joi, la conferința de presă premergătoare meciului cu Suedia, din preliminariile EURO 2020, că nu poate oferi încă un răspuns referitor la părăsirea postului.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu postul său dacă România va rata calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice, dar va avea posibilitatea să dispute barajul din Liga Națiunilor pentru un loc la turneul final, Contra a spus că o decizie va fi luată după meciul cu Spania, ultimul din preliminarii, care va avea loc luni, la Madrid, informează mediafax.ro.

Citește și: Atac dur la adresa lui Ludovic Orban: Cât de nenorocit poți sa fii?Ce jeg de om e’

"Vom vedea după aceste două meciuri ce se întâmplă, nu pot să spun ce stare de spirit voi avea. O să vedeți ce se va întâmpla, dar până la sfârșitul meciului cu Spania nu am ce să vă zic. Contractul meu cu Federația, dacă nu mă calific la Campionatul European, expiră în decembrie. Acesta este un lucru firesc, să se vorbească de alți selecționeri, având în vedere că se încheie în decembrie contractul meu. Prefer să mă gândesc că acești băieți minunați se vor califica la Campionatul European. Eu sunt mândru că i-am putut antrena. Mi-aș dori din tot sufletul pentru ei, pentru familiile lor, pentru cei 50.000 de suporteri și cei din fața televizoarelor să le facem o bucurie. Sunt sigur că băieții vor face tot ce le stă în putere ca lucrul acesta să se întâmple", a spus Contra.

De asemenea, Contra a făcut o scurtă analiză a echipei naționale a Suediei și a refuzat să spună dacă jucători precum Constantin Budescu, Denis Alibec sau George Pușcaș vor fi titulari în partida de vineri.

Citește și: Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: Nu știe să citească un buget

"Suedia este o echipă puternică din toate punctele de vedere, are un bloc de jucători de bază de aproape cinci-șase ani, se vede că e o echipă foarte sudată în toate compartimentele. Au fost nevoiți să schimbe în ultimii ani doar din cauza suspendărilor și accidentărilor. Au individualități - Forsberg, Berg, cu mare experiență, Quaison - jucători care ne pot pune în dificultate.

Nu numai Ionuț Radu nu a fost convocat, au fost mai mulți jucători care puteau face parte din lot. Eu vreau să vorbesc doar despre jucătorii care sunt convocați. Veți vedea mâine (n.r. - vineri). Șanse au toți jucătorii să joace, dar vom vedea. A fost ultimul antrenament acum și în funcție de ce am văzut acum vom decide mâine. 98% sunt sigur de primul 11. Talia este unul dintre punctele forte ale echipei Suediei, astfel că vom pune în teren jucători care pot face față", a mai spus Contra.

Citește și: Dezastru pentru o categorie de angajați-Ludovic Orban a făcut anunțul

În ultimele două meciuri din grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, România va întâlni Suedia, vineri, de la ora 21:45, la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Spania, luni, de la ora 21:45, la Madrid, pe Wanda Metropolitano.

Înaintea ultimelor două partide din grupă, Spania şi-a asigurat prezenţa la turneul final, însă bătălia pentru locul secund se va da între Suedia şi România. Pentru a fi siguri de calificare, tricolorii trebuie să învingă echipa nordică şi să obţină cel puţin o remiză cu Spania.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cîțu a acuzat o ‘gaură’ la buget: Nu își cunoaște nici măcar atribuțiile ca ministru de Finanțe .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.