Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosmin Contra e mulţumit de rezultatul din Serbia: 'Normal că sunt mulţumit şi fericit'

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Cosmin Contra

Cosmin Contra (43 de ani) e mulţumit de rezultatul din Serbia, de atitudinea pe care tricolorii au avut-o în repriza a doua, şi-ar fi dorit mai mult din primele două meciuri şi crede că avem o şansă bună în grupa din Liga Naţiunilor, scrie Mediafax.

La finalul egalului de la Belgrad, selecţionerul a explicat cum a ajuns Denis Drăguş titular la doar 19 ani.

"Normal că sunt mulţumit şi fericit. A fost un meci cu ocazii de ambele părţi, dar, cu puţină şansă ne puteam întoarce cu cele trei puncte. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru a doua repriză, pentru cum au ieşit de la vestiare, pentru atitudine. Nu s-au mai speriat de sârbi, am demonstrat că suntem o echipă care ştie să joace fotbal şi să-şi creeze ocazii. Jocul cu Muntenegru a fost o lecţie, pentru că nu am ştiut să jucăm împotriva unei echipe care nu joacă fotbal. Azi, contra unui adversar puternic din Europa, ne-am ridicat la nivelul lor. Am rămas fără voce, dar nu contează. Importantă e atitudinea, important e că am revenit de la 0-1 şi 1-2, iar asta dă dovadă că echipa are caracter şi băieţii îşi doresc să câştige fiecare meci. Asta mă face fericit!", a declarat fostul fundaş dreapta, la Pro TV.

Citește și: România a remizat cu Serbia, scor 2-2, în etapa a doua a Ligii Naţiunilor

Acum, Contra mută atenţia spre Lituania: "E clar că nu sunt mulţumit cu două egaluri după primele două meciuri, mi-ar fi plăcut şi mi-aş fi dorit să am patru puncte. Luna viitoare avem două meciuri cruciale. Cel mai important e cel cu Lituania, apoi ne vom gândi la returul cu Serbia. Lituania e o echipă periculoasă pe teren propriu, pe teren sintetic, joacă cu cinci fundaşi. Trebuie să analizăm bine şi să vedem cum pregătim acest meci", a mai punctat selecţionerul, care a explicat şi cum a ajuns să-i ofere debutul lui Drăguş: "În principiu, mă gândeam la Mitriţă, dar ieri, la antrenamentul oficial, a simţit ceva la inghinali şi mi-a fost frică să-l bag la început. Mă gândeam că mă putea ajuta pe final, pe fondul oboselii lor, a avut şi acea ocazie pe final...Aşa am ajuns să mă gândesc la Drăguş, pe care l-am văzut bine la antrenamente toată săptămâna. Aveam nevoie de cineva care să dezechilibreze în stânga, de un jucător tânăr, cu tupeu".

"De ce nu am putea spera la primul loc?"

Cu două puncte din primele două meciuri ale Ligii Naţiunilor, ne uităm în sus la Muntenegru şi Serbia, care au câte patru puncte, dar Contra crede că avem şanse la primul loc: "Am luat goluri care puteau fi evitate. La primul gol a strâns prea mult Alex Chipciu, apoi tranziţia negativă a fost prea lentă şi marcajul în careu a lăsat de dorit. În prima repriză, cred că nu am reuşit să-i închidem bine pe benzi. La pauză i-am aranjat puţin în teren, s-a văzut că nu au mai avut spaţii. Golul doi era de evitat, pentru că l-am lăsat pe Mitrovic să se întoarcă şi să tragă la poartă. Dacă ajungem la meciul cu Serbia cu cinci puncte şi cu publicul de partea noastră, nu cum a fost la Ploieşti, de ce nu am putea spera la primul loc?", a încheiat Contra discursul de după meci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.