Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosmin Contra, încrezător înainte de debutul pe banca naționalei: 'Sper ca la aceste meciuri să se vadă o mică schimbare'

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Cosmin Contra

Selecţionerul naţionalei României, Cosmin Contra, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră ca în ultimele două meciuri din cadrul preliminariilor CM 2018, să se vadă o schimbare de atitudine în rândul tricolorilor.

"Începem un nou drum la echipa naţională. Am venit într-un moment greu la naţională şi noi, antrenorii, depindem întotdeauna de rezultate. Selecţionerul dinaintea mea nu a avut rezultate şi asta l-a condamnat să nu mai continue. Eu am găsit aici un grup foarte bun, o atmosferă plăcută, cu poftă de antrenamente, de a prinde ideile pe care le-am transmis. Au fost nişte idei simple şi sper ca în aceste două meciuri să se vadă o mică schimbare, pentru că nu pot să schimb foarte mult. Vreau să se vadă altceva, să se vadă o altă atitudine, că luptăm pentru fiecare minge. Din ceea ce am văzut la antrenamente, băieţii sunt foarte receptivi şi nu cred că vor fi probleme de a schimba unele idei. Soarta a făcut ca debutul meu să fie pe un stadion unde eu am lucrat, am câştigat un trofeu, cu nişte suporteri extraordinari şi îmi va face enormă plăcere să mă întorc”, a declarat Contra, potrivit News.ro.

Citește și: Vizită surpriză în cantonamentul naționalei: Săpunaru a venit la Mogoșoaia să discute cu Contra despre neconvocarea sa

Tehnicianul spune că partidele cu selecţionatele Kazahstanului şi Danemarcei sunt foarte importante în perspectiva menţinerii naţionalei în a treia grupa valorică: "Sunt foarte importante aceste două meciuri, asta le-am transmis şi băieţilor. Trebuie să rămânem în grupa C valorică pentru a fi capi de serie la tragerea la sorţi pentru Liga Naţiunilor. Sunt importante din acest punct de vedere dar se adaugă în plus o altă motivaţie, să răzbunăm după ani buni o generaţie. Sper să putem să facem lucrul ăsta. Toţi jucătorii pe care îi am sub observaţie sunt pariurile mele, sper ca mulţi dintre ei să devină certitudini. Am încercat să mă axez pe jocul Kazahstanului în şedinţele video pentru a le transmite jucătorilor ceea ce vreau de la ei”.

Cosmin Contra a afirmat că spre deosebire de postul de antrenor al echipei Dinamo, ocupat în trecut, la echipa naţională este mult mai dificil, fiind nevoit să transmită ideile tactice jucătorilor într-un timp foarte scurt.

"Sunt mari diferenţe, am încercat cât am putut să mă acomodez cu această nouă meserie, este total diferită. Ai doar două zile în care să-ţi impui ideile şi nu e uşor. La echipa naţională ideile trebuie cuprinse în două antrenamente. Nu este uşor, dar eu cred că am cei mai buni jucători din România şi asimilează foarte repede ceea ce lucrăm la antrenamente. Avem nevoie să ne luptăm de la egal la egal cu aceste două echipe, sunt două echipe puternice şi avem nevoie de prospeţime. Deci vor fi ceva schimbări în aceste două meciuri. E normal să am emoţiile de dinaintea unui vis împlit, dar când va începe meciul voi redeveni Cosmin Contra. Acela sunt eu, care mă agit pe margine tot timpul, pentru a transmite energie jucătorilor”, a mai spus Contra.

Fundaşul Vlad Chiricheş spune că naţionala României avea nevoie de o schimbare de antrenor, după ce Cristoph Daum a ratat calificarea la CM 2018.

"Avem nevoie de rezultate, e un nou început, pentru a rămâne într-o grupă valorică bună, şi pentru a demonstra că noul selecţioner a venit cu o mentalitate bună şi cu determinare. E important să avem susţinerea publicului şi sperăm să vină în număr cât mai mare. Cred că eram uşor dezamăgiţi de tot cee ce s-a întâmplat în această campanie şi aveam nevoie de un om care să ne transmită mai mult. Să avem o energie nouă care să ne ajute pe viitor. Trebuie să câştigăm aceste meciuri”, a afirmat Chiricheş.

Joi, de la ora 21.45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, naţionala României joacă împotriva Kazahstanului, urmând ca duminică, de la ora locală 18.00 (19.00 ora României), să întâlnească, la Copenhaga, selecţionata daneză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.