Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosmin Contra: Nu a fost nevoie să achit clauza de reziliere cu Dinamo

www.gsp.ro
Cosmin Contra

Antrenorul Cosmin Contra a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că patronul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a înţeles dorinţa sa de a prelua conducerea tehnică a echipei naţionale şi nu l-a pus să achite clauza de reziliere a contractului cu gruparea "alb-roşie". "Domnul Negoiţă a înţeles că-mi doresc foarte mult să ajung la echipa naţională şi nu s-a mai vorbit în niciun moment de clauza de reziliere pe care o am la echipă. A fost dispus să mă lase la naţională, după ce am ajuns la un numitor cu preşedintele federaţiei şi şi-a dat seama de cât de mult îmi doresc să încep acest nou drum. O să fie mai mare presiunea la naţională, ştiu unde intru şi că nu sunt iubit de toată lumea, ştiu că întodeauna vor fi păreri împotriva mea, indiferent de alegerile pe care le voi face, ştiu că sunt 20 de milioane de antrenori care pot să-şi dea cu părerea, dar promit dedicaţie, muncă, inspiraţie, sper să fiu cât mai inspirat în alegerile pe care le voi face, pentru că asta trebuie să aibă un antrenor la naţională, şi sper să le readuc jucătorilor bucuria de a veni la echipa naţională şi să dea totul. Sunt pregătit să primesc critici când trebuie să fiu criticat şi sunt pregătit de tot ceea ce se întâmplă. Deja se întâmplă multe lucruri fără să fiu numit oficial la echipa naţională, dar sunt puternic şi sper să am rezultate ca să închid multe guri", a spus Contra.

El le-a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat la Dinamo: "Vreau să mulţumesc conducerii clubului Dinamo, domnului Negoiţă, lui David, preşedintele, lui Adi Mutu, tuturor celor care lucrează în club pentru sprijinul acordat în acest timp. Vreau să le mulţumesc că mi-au dat şansa să-mi îndeplinesc unul dintre visele mele pe care le am de când am început să antrenez, acela de a deveni antrenorul echipei naţionale. Vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru tot ceea ce am realizat împreună la Dinamo de când sunt eu antrenor. Fără ei nu aş fi ajuns aici, în postura în care sunt în momentul de faţă. Vreau să le mulţumesc suporterilor pentru modul în care m-au sprijinit, pentru modul în care au fost alături de echipă atât timp cât am fost eu antrenor. Îmi pare rău că nu pot să-mi duc acest drum la capăt împreună cu ei şi să repeta anul extraordinar pe care l-am făcut în campionatul trecut. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care sunt pe lângă echipă, doctori, staf medical, cei care se ocupă de îngrijirea terenurilor, atât aici, cât şi la Săftica. Sper să nu fi uitat pe cineva. Este un vis care devine realitatea şi nu am vrut să dau cu piciorul la această oportunitate."

Contra s-a întâlnit, luni dimineaţă, cu jucătorii dinamovişti pentru a-şi lua la revedere de la ei şi a explicat de ce a ales să nu stea pe banca echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare la următoarele două meicuri din campionat, cu Concordia Chiajna şi cu FCSB, din această săptămână. "Azi de dimineaţă am fost la echipă, risc un pic cu această despărţire, pentru că până nu voi fi numit oficial de Comitetul Executiv nu sunt antrenorul nimănui, dar cunoscând importanţa acestor două meciuri e mai important ca jucătorii să nu fie distraşid e anumite reacţii caresunt în presă şi să considere că nu mai sunt cu gândul al ei. Atunci am preferat, şi eu şi conducerea clubului, ca staful meu să rămână să pregătească meciul cu Chiajna, iar eu să mă dau la o parte. A fost greu pentru mine, pentru că era un proiect în care am crezut. Chiar dacă acum eram într-un moment greu al echipei, veneam după o înfrângere şi un egal, era doar un moment şi cred că Dinamo va reveni acolo unde îi e locul, în primele patru echipe ale României şi se va lupta pentru accederea în play-off şi pentru a câştiga un trofeu anul acesta", a declarat el.

Duminică, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu tehnicianul echipei Dinamo, Cosmin Contra, pentru preluarea de către acesta a postului de selecţioner al României, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.