Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosmin Marinescu: Deficitele bugetare sunt nota de plată prin care guvernele transferă, în contul generațiilor viitoare, costul beneficiilor actuale ale unora

Cosmin Marinescu

Consilierul Prezidențial pe probleme de politici economice și sociale al Președintelui României, economistul Cosmin Marinescu, a publicat cartea, Economia României după Marea Unire, un veritabil tratat de economie ce abordează situația actuală a economiei Românești. Ideea de bază, pe care Marinescu pare s-o evidențieze, ca fiind actuală și necesară pentru clasa politică, este aceea că: "după aproape 3 decenii de la căderea comunismului, putem spune că România a înregistrat progrese semnificative, ca țară NATO și membră a Uniunii Europene. Însă aceasta nu înseamnă că valorile economiei de piață, ale democrației și ale statului de drept sunt imuabile ori ireversibile. Pentru ca o țară să beneficieze de ele pe termen lung, valorile libertății trebuie apărateși consolidate continuu", un răspuns potrivit la provocarea din ultimele zile pe care Guvernul a îndreptat-o împotriva investitorilor străini, care sunt acum pe picior de a-și muta afacerile din țara noastră.

"Acest imperativ este astăzi parcă mai valabil decât niciodată, de vreme ce economia de piață și corolarul său instituțional- statul de drept - sunt supuse la grele încercări în ultima perioadă, atât cu vorba, dar mai ales cu fapta. Acolo unde economia de piață se face altfel decât "din principiu", beneficiile acesteia vor fi mereu subminatepe calea intervenționismului, care va atenta, mai devreme sau mai târziu, și la valorile democrației", mai scrie Marinescu.

Inapoi la capitalism, pare o culegere de sfaturi, anume concepută pentru pentrju a stopa excesele și greșelile actualei clase politice românești.

"Există doar două căi pentru alocarea resurselor în societate: piața sau statul, deci calculul economic sau decizia politică", pare a sfătui Marinescu, excesele din ultima vreme. Și ca alternativă, Cosmin Marinescu oferă și alternativa: "Prosperitatea durabilă se naște atunci când regulile sociale sunt în acord cu logica libertății economice: de la etică la eficiență".

O atenție aparte, Cosmin Marinescu acordă, împrumuturilor haotice pe care Guvernul le practică acum și încearcă să-i conștientizeze pe promotorii creditării excesive: "Deficitele bugetare sunt nota de plată prin care guvernele transferă, în contul generațiilor viitoare, costul beneficiilor actuale ale unora".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.