Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosmin Vasile își continuă marile proiecte de dezvoltare ale județului Dolj cu o echipă nouă

Facebook/ Cosmin Vasile
Cosmin Vasile

PSD Dolj și-a depus astăzi lista de candidați pentru Consiliul Județean Dolj.

Miza alegerilor din 9 iunie, pentru președinția Consiliului Județean Dolj și componența acestuia, este, de fapt, șansa la dezvoltare a județului. Organizația Partidului Social Democrat Dolj merge mai departe cu susținerea actualului președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, luând în considerare vasta sa experiență în administrație, dar și performanțele din ultimii 4 ani.

De altfel, din postura de președinte în funcție, Cosmin Vasile a demonstrat că proiecte mari, de importanță economică pentru toată regiunea, au fost duse la bun sfârșit. Acesta și-a propus, încă din timpul campaniei din anul 2020, să nu rateze nicio linie de finanțare pentru fonduri nerambursabile, iar promisiunea făcută atunci pare să se fi îndeplinit. La fel ca și cele 50 de proiecte pe care le-a prezentat electoratului și care s-a finalizat deja până astăzi. De asemenea, în timpul mandatului său, au fost direcționate cele mai mari sume înregistrate vreodată pentru modernizarea și întreținerea drumurilor județene, pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova, pentru modernizarea și dotarea unităților medicale din județ și, în mod special, a Spitalului Clinic Județean De Urgență, dar și pentru salvarea unor monumente istorice și introducerea lor în circuitul de vizitare.

“Vin în fața alegătorilor cu o echipă formată din oameni care au contribuit la marile performanțe ale proiectelor din ultimii 4 ani, dar și cu oameni noi, pe care i-am adus alături de noi datorită competențelor lor și a capacității de a-și aduce aportul la ce ne dorim să construim în următorul mandat. Sunt oameni onești, oameni integri, oameni susținuți și de mine și de partid. Cu toții au experiență în domeniilor lor de activitate și pot să mă ajute să lucrăm la strategia de dezvoltare a județului Dolj. Nu este o misiune ușoară pentru ei. La Consiliul Județean Dolj ținem motoarele turate în fiecare zi, nu doar în perioada campaniei electorale. Sunt convins că am ales cea mai bună formulă de lucru, dar este important ca și cei care vin la urne să înțeleagă puterea votului lor și să contribuie la stabilitatea viitorului Consiliu Județean”, a explicat Cosmin Vasile, președinte în funcție și candidat al PSD Dolj.

Proiectele cele mai importante care vor veni pe masa viitorilor consilieri județeni sunt deja la un anumit stadiu de maturitate. Cele mai multe dintre ele au finanțarea asigurată din fonduri nerambursabile,  iar altele au ajuns deja în faza de execuție.

“200 de milioane de euro este suma atrasă în 2023 pentru noi inițiative de dezvoltare. Cele mai multe dintre proiecte sunt pentru educație, acolo unde vor ajunge cele mai mari sume direcționate vreodată către aceste domeniu. Înseamnă școli din tot județul care vor fi dotate, biblioteci construite și echipate ca hub de învățare digitală, microbuze școlare electrice pentru transportul elevilor sau construirea unuia dintre cele 16 campusuri finanțate, la nivel național, pentru pregătirea elevilor și studenților, în sistem dual, pentru piața muncii. La fel ca și până acum, vom continua proiectele de modernizare a drumurilor județene, vom finaliza cel mai mare terminal aeroportuar nou construit în România și vom înființa un centru de tratare a cancerului, singurul din regiune. De asemenea, avem un proiect îndrăzneț, acela de a înființa, în fiecare an, o nouă instituție de cultură, ca formă de salvare și valorificare a patrimoniului cultural local”, explică președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Susținerea organizației județene a PSD Dolj pentru Cosmin Vasile, la funcția de președinte al CJ Dolj, nu este o surpriză. Încă de anul trecut, președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, anunța că mizează pe aceiași oameni atât la Primăria Municipiului Craiova, prin susținerea primarului Lia Olguța Vasilescu, cât și la Consiliul Județean Dolj, prin decizia de a valida candidatura, pentru cel de-al doilea mandat al său, a prim-vicepreședintelui organizației județene, Cosmin Vasile.

Candidatul PSD este jurist de profesie, absolvent al Facultății de Drept din Craiova și al Facultății de Științe Politice.

Cosmin Vasile are 45 de ani și are deja o experiență în administrație de 20 de ani. În anul 2004, numele său a fost propus pe lista de consilieri județeni, iar votul de atunci l-a validat, devenind cel mai tânăr consilier județean din componența acelei legislaturi. După trei mandate de consilier județean, timp în care a mai deținut și funcția de director al Zonei Metropolitane Craiova, pentru 4 ani, Cosmin Vasile a devenit vicepreședinte, iar, din 2020, a câștigat, prin vot uninominal, funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj.

În tot acest timp, el a reprezentat Partidul Social Democrat, din care face parte de la vârsta de 18 ani, încă din anul 1997, pe vremea când era elev al Colegiului Național „Frații Buzești”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.