Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costache laudă ministerul Sănătății în cazul tânărului transferat la AKH Viena: 'S-a mobilizat exemplar'

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Ministrul Sănătății, Victor Costache, susține că echipele instituției pe care o conduce s-au „mobilizat exemplar” în cazul tânărului de 20 de ani care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului și, pentru că nu au existat locuri în spitalele de mari arși, el a fost transferat în străinătate.

„Este vorba de un tânăr de 20 de ani care a avut o arsură prin arc electric urmată de o cădere de la aproximativ cinci metri. A fost o arsură severă, asociată cu un politraumatism. Echipele Ministerului Sănătății s-au mobilizat exemplar pentru transferul acestuia în Belgia, dar din păcate, din cauza politraumatismului existau fracturi intercostale care au înțepat pleura parieală și a apărut cu colaps progresiv al plămănului (...) În acest context era imposibilă mobilizarea și deplasarea pe căi aeriene a pacientului și sâmbătă a avut loc o intervenție chirurgicală (...) Pacientul trebuia să fie primit în Belgia duminică. Din păcate, secția din Belgia este dotată și adaptată în mari arși dar nu pentru cazuri de politraumă complexe, astfel nu am putut transfera pacientul în Belgia și s-a transferat în Viena (...) În România avem din păcate un necesar numai de jumătate din paturile de arși de care avem nevoie”, a explicat Costache, conform Mediafax.ro.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat Bugetul pe 2020

Declarația este făcută în contextul în care, opinia publică a dezbătut intens, la finalul săptămânii trecute acest caz. Tânărul a ajuns vineri la spital, el fiind îngrijit la Spitalul Universitar din Capitală, pentru că nici un alt spital dotat cu secție de mari arși nu avea paturi disponibile.

Familia pacientului a cerut transferul lui în străinătate, dar acest lucru nu s-a întâmplat imediat, apropiații tânărului acuzând procedurile birocratice ale MS.

În cele din urmă, pacientul a fost transportat, luni dimineața, la Spitalul AKH din Viena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.