Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat Bugetul pe 2020

Facebook
iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2020.  Pe 23 decembrie, premierul Ludovic Orban şi-a angajat răspunderea pe bugetutul din acest an în plenul Parlamentului.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 (PL-x 667/2019);

Citește și: Liberalii i-au primit, în UNANIMITATE, pe demisionarii din Pro România - SURSE

Decret pentru promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

La asumarea răspunderii în Parlament, premierul a susţinut că bugetul este construit pe date reale şi o creştere economică de 4,1%, o rată a inflaţiei de 3,1%, un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro. Potrivit lui Orban,  sumele alocate pentru Sănătate şi Educaţie in bugetul pe 2020 sunt pe plus.

"Aveţi încredere în acest buget, el a fost construit cu extrem de mare atenţie, încercând să asigurăm toate resursele financiare, toate cheltuielile necesare", a conchis Ludovic Orban din Plenul Parlamentului.

Citește și: Comisie în PNL pentru alegerile anticipate. Liberalii încep să tatoneze terenul în Parlament - SURSE

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au atacat la CCR adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului.

Curtea Constituţională a României a stabilit data de 10 ianuarie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea.

Potrivit unui comunicat al CCR, Curtea Constituţională a fost sesizată cu cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020, formulate de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Conform procedurii prevăzute de art. 35 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, Curtea Constituţională a stabilit termenul de 10 ianuarie 2020 pentru ca părţile aflate în conflict să îşi exprime, în scris, punctul de vedere asupra conţinutului conflictelor şi a eventualelor căi de soluţionare a acestora", arăta CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.