Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costel Alexe, ministrul Mediului: '63 de arbori au fost tăiaţi fără avize de către Administraţia Domeniului Public Sector 1. Instituția, obligată să replanteze'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Ministrul Mediului Costel Alexe, anunţă că 63 de arbori din Parcul Herăstrău au fost tăiaţi fără avize de către Administraţia Domeniului Public Sector 1. Lucrările de defrişare au fost efectuate inclusiv asupra unor arbori sănătoşi. Instituţia a fost amendată cu 50.000 de lei şi obligată să replanteze.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, referitoare la tăierile de arbori din zona Parcului Herăstrău, Garda Naţională de Mediu a desfăşurat acţiuni de control, identificând, un număr de 66 de cioate, rezultate în urma lucrărilor de defrişare arbori, potrivit News.ro.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

În urma analizării atât a avizelor emise de Primăria Municipiului Bucureşti pentru executarea lucrărilor de defrişare, cât şi a documentaţiei ce a stat la baza emiterii acestora, s-a constatat că doar 3 arbori erau incluşi în aceste avize, iar 63 arbori au fost tăiaţi fără avize de către Administraţia Domeniului Public Sector 1”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Costel Alexe.

Ministrul a precizat că cioatele identificate la faţa locului aveau diametre cuprinse între 12-44 cm.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

”Lucrările de defrişare au fost efectuate inclusiv asupra unor arbori sănătoşi, aspect pus în evidenţa de starea cioatelor, starea materialului lemnos tăiat, respectiv grosimea acestora (arbori tineri). Reprezentantul ADP Sector 1 susţine faptul că decizia defrişării a avut în vedere starea arborilor, parte din ei fiind uscaţi sau rupţi din cauza fenomenelor meteo din februarie 2019 şi au fost avute în vedere prevederile menţionate în «Aviz cu caracter general» emis de către PMB – Direcţia de Mediu. Lucrările de defrişare au fost efectuate în perioada 03-05.02.2020. De menţionat faptul că în conformitate cu acest aviz cu caracter general, «nu se execută lucrări de defrişare asupra arborilor/arbuştilor de pe raza Municipiului Bucureşti»”, a mai scris Alexe.

Acesta a precizat că, urmare a celor constatate, ADP Sector 1, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei şi au fost impuse măsuri prin care s-a interzis efectuarea oricăror lucrări de tăieri neautorizate a arborilor şi arbuştilor, s-a impus obligaţia întreţinerii spaţiilor verzi, a parcurilor, gardurilor vii, perdelelor şi aliniamentelor de protecţie, în scopul îmbunătăţirii capacităţii de regenerare a atmosferei.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

”Suntem permanent pe teren, chiar dacă de multe ori nu reuşim să comunicăm îndeajuns de mult încât să popularizăm aceste cazuri de bună practică din partea instituţiilor de control din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Mulţumim tuturor cetăţenilor de bună credinţă care zi de zi ne semnalează încălcări ale legii”, a încheiat Alexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.