Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costructorul american de aeronave Boeing ia în considerare creșterea datoriilor companiei, pe fondul crizei aeronavelor 737 MAX

amcham.ma
boeing

Costructorul american de aeronave Boeing are în vedere să își majoreze împrumuturile pentru a-și consolida finanțele după blocarea la sol a aeronavei sale 737 MAX, transmite Reuters, anunță MEDIAFAX.

De asemenea, compania vrea să amâne unele cheltuieli de capital, să înghețe unele achiziții și să își reducă din costurile destinate cercetării și dezvoltării pentru a avea bani la dispoziție.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

Criza pe care o traversează compania Boeing se adâncește, după ce aceasta a informat că va suspenda, din ianuarie, producția aeronavelor 737 MAX, prima mare oprire a liniei de asamblare din ultimii 20 de ani.

Autoritățile de reglementare au interzis zborurile cu aceste aeronave în luna martie anul trecut, în urma accidentelor din Indonezia și Etiopia soldate cu 346 de victime.

Boeing a continuat să producă aeronave 737 MAX chiar și după interdicția de a mai zbura din luna martie, însă a redus producția lunară de la 52 de aparate în aprilie la 42.

Citește și: Guvernul Orban lovește în români! Vrea să atace la CCR

Luna trecută, Consilul de Aministrație al Boeing l-a concediat pe Dennis Muilenburg, directorul general al companiei, din cauza eșecurilor repetate ale acestuia de a o scoate din criza care a afectat compania aeriană și a costat până acum 9 miliarde de dolari.

Acțiunile Boeing scădeau luni, la bursa de la New York, cu 1,3%, la 328,29 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.