Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costul cu forţa de muncă a crescut în România în al treilea trimestru cu 17,85% faţă de aceeaşi perioadă din 2016

www.agerpres.ro
bani, lei, monede, bancnotă

Costul orar cu forţa de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut în al treilea trimestru din 2017 cu 17,85%, forma brută, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în activităţile de spectacole, sănătate şi asistenţă socială, învăţământ şi administraţie publică, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În al doilea trimestru al anului, ritmul de creştere a costurilor cu forţa de muncă a fost de 20% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, ritm mai redus faţă de cel înregistrat în primul trimestru al anului (18,2%), anunță News.ro.

Citește și: INS: Cheltuielile gospodăriilor au contribuit cel mai mult la creșterea economică, respectiv cu 6,1%; consumul final, în creștere cu 9,7%

"Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă a crescut în toate activităţile economice. Cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) se observă în activităţi de spectacole, culturale şi recreative (38,76%), sănătate şi asistenţă socială (32,48%), învăţământ (30,91%) şi administraţie publică (29,57%)",  se precizează în comunicatul INS.

Comparativ cu trimestrul precedent, costul orar cu forţa de muncă a crescut, în al treilea trimestru din 2017, cu 3,7%, după un avans de 7,91% în trimestrul al doilea şi de 0,96% în primul trimestru.

Cele mai mari creşteri salariale în al treilea trimestru faţă de trimestrul al doilea au fost în învăţământ (24,52%), ca urmare a diminuării timpului efectiv lucrat faţă de trimestrul precedent datorită vacanţei şcolare, urmată de administraţie publică (9,79%), ca urmare a aplicării prevederilor legale în vigoare, şi activităţile de spectacole, culturale şi recreative (6,49%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.