Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costuri record pentru Turcia în criza refugiaților

Children from minority Yazidi sect, fleeing violence from forces loyal to Islamic State in Sinjar town, make way towards Syrian border, on outskirts of Sinjar mountain

Criza refugiatilor provocata de conflictul din Siria a costat Turcia aproape 8 miliarde de dolari, în timp ce ajutorul acordat de comunitatea internationala s-a cifrat pâna în prezent la 417 milioane de dolari, a declarat prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu, în cadrul Adunarii Generale ONU, transmite DPA.

Turcia a dus greu crizei refugiatilor, gazduind peste 2 milioane de sirieni si 200.000 de irakieni plecati din calea violentelor, mai multi decât orice alta tara vecina Siriei, a subliniat Davutoglu.

'Si portile noastre ramân deschise. Îi primim cu bratele deschise pe cei care fug de razboi si persecutie', a mai spus premierul turc la Natiunile Unite.

El a precizat ca tara sa a oferit educatie pentru 230.000 de copii sirieni si planuieste integrarea a înca 460.000 pâna la sfârsitul acestui an. De asemenea, 9 milioane de refugiati au primit asistenta medicala si 66.000 de copii sirieni s-au nascut pe teritoriul Turciei.

Cu toate acestea, a insistat Davutoglu, suferinta poporului sirian nu va lua sfârsit pâna când tara nu va avea în functie un guvern legitim. În absenta unei solutii pe termen lung, Turcia propune comunitatii internationale crearea rapida a unor zone de securitate, libere de bombardamente aeriene, în interiorul Siriei, a mai declarat premierul Ahmet Davutoglu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.