Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costurile Jocurilor Olimpice de vară de la Brisbane, din 2032, vor depăşi 5 miliarde de dolari australieni

digisport.ro
jocuri olimpice

Costurile Jocurilor Olimpice de vară de la Brisbane, din 2032, vor depăşi probabil 5 miliarde de dolari australieni (3,72 miliarde de dolari americani), se arată într-un document estimativ, dar guvernul australian se va asigura că banii vor fi cheltuiţi cu înţelepciune, a afirmat, marţi, ministrul Sporturilor, Richard Colbeck, citat de Reuters.

Guvernul federal a promis că va achita 50% din costurile celei de-a treia Olimpiade de vară a Australiei (după Melbourne 1956 şi Sydney 2000), iar Colbeck a recunoscut că a fost surprins de anunţul guvernului din Queensland legat de cheltuirea unui miliard de dolari australieni pentru reconstruirea terenului de cricket Gabba din Brisbane.

''Va fi probabil un pic mai mult de cinci (miliarde), având în vedere infrastructura pentru transport şi pentru Jocuri'', a declarat Colbeck pentru postul local de radio 4BC.

''Anunţul despre Gabba a fost pic surprinzător pentru mulţi dintre noi, dar asta a demarat procesul pe care l-am pus în acţiune, acordul legat de finanţarea infrastructurii Jocurilor în proporţie de 50/50'', a mai comentat Colcbeck.

Brisbane a pus accentul în candidatura sa pentru JO din 2032 pe bazele sportive existente deja şi pe reconstrucţia sitului Gabba pentru a găzdui ceremoniile de deschidere în închidere, precum şi întrecerile de atletism.

Costurile exact alocate pentru Jocurile Olimpice sunt întotdeauna chestiuni care pot crea confuzie, deoarece autorităţile se folosesc de organizarea evenimentului pentru a îmbunătăţi infrastructura generală a oraşului, notează Reuters.

Organizatorii JO de la Beijing, din 2008, au pretins că au obţinut un profit de un miliard de yuani (155,93 milioane de dolari) din eveniment, dar costurile, inclusiv un nou aeroport şi a unei linii de metrou, precum şi închiderea fabricilor, au fost estimate la 40 de miliarde de yuani.

Colbeck a subliniat că guvernul federal a afirmat răspicat faţă de cel din Queensland că acordul de finanţare vine cu unele condiţii: ''Am spus că dacă vom fi parteneri cu 50%, va fi cu adevărat 50% pentru întregul proces''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.