Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cota de piață a Volkswagen a ajuns la miminum ultimilor cinci ani

volkswagen

Cota de piata a Volkswagen în Europa s-a contractat luna trecuta cel mai mult din decembrie, în conditiile în care efectele scandalului emisiilor au împiedicat producatorul german sa profite de îmbunatatirea sentimentului cumparatorilor din piata.

Vânzarile în primele cinci luni ale grupului Volkswagen, inclusiv Skoda Seat și Audi, au reprezentat 23,9% din noile înmatriculari din regiune, cel mai jos din 2011, fața de 25% anul trecut. La nivel de industrie, vânzarile au crescut cu 9,7%, la 6,58 de milioane de mașini vândute, însa creșterea Volkswagen este cu mult în urma pieței, de numai 4,9%, potrivit datelor furnizate de Asociația Producatorilor de Automobile, informează Mediafax.

Masurile de stimulare oferite de Banca Centrala Europeana au ajutat la creșterea încrederii economice în luna mai la maximul ultimelor patru luni în zona euro. Aceasta a dus la o creștere a cererii pentru mașini de la Renault, Fiat sau BMW, care ademenesc consumatorii cu noi utilitare sport.

În contrast, creșterea la Volkswagen a fost ținuta în frâu de rechemari de mașini și de procesele care au ținut scandalul emisiilor viu în mintea cumparatorilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.