Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cota popularităţii lui Macron a scăzut la cel mai mic nivel după promulgarea reformei pensionării (sondaj)

politico.eu
macron

Cota popularităţii lui Emmanuel Macron a scăzut la cel mai mic nivel - 26% -, după promulgarea reformei pensionării, iar un sfert dintre francezi se declară resemnaţi, arată un sondaj realizat de BVA pentru RTL, publicat vineri, relatează AFP, potrivit news.ro.

Şeful statului francez a pierdut două puncte procentuale, de la sfârşitul lui martie, şi a ”revenit la palierul atins” la începutul crizei ”vestelor galbene”, în octombrie 2018, potrivit sondajului, după alocuţiunea televizată de luni.

Premierul Elisabeth Borne a pierdut un punct procentual, iar 27% dintre persoanele chestionate declară că au o părere bună despre acţiunea sa - cel mai slab rezultat al său de la instalarea la Matignon, în mai 2022.

După validarea reformei pensionării, în urmă cu o săptămână, de către Consiliul Constituţional, şi promulgarea ei imediată de către Emmanuel Macron, furia domină în continuare 45% dintre persoanele intervievate, dar a scăzut cu trei puncte procentuale.

În schimb, sentimentul de resemnare creşte cu opt puncte procentuale, la 24%, cel mai înalt nivel atins vreodată.

Creşte şi proporţia francezilor care vor ca mobilizarea socială să continue, cu trei puncte procentuale, la 63%

Aproape trei sferturi dintre francezi (74%) consideră că Macron ”a greşit promulgând legea rapid”, de teamă ca această decizie ”să nu aţâţe furia socială”.

Ei sunt foarte sceptici în privinţa obiectivelor stabilite de către Emmanuel Macron în alocuţiunea televizată de luni seara.

Astfel, 69% dintre ei consideră că şeful statului nu a răspuns aşteptărilor pe care le eveau, 73% nu cred că obiectivele sunt realiste, iar 74% nu le cred în măsură să-i relanseze mandatul.

Ancheta a fost realizată la 18 şi 19 aprilie, pe un eşantion reprezentativ de 1.002 persoane în vârstă de peste 18 ani, după metoda cotelor, cu o marjă de eroare cuprinsă între plus sau minus 1,4 şi 3,1 puncte procentuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.