Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotele apelor Dunării vor fi sub media multianuală a lunii decembrie, în această săptămână

Agerpres
Dunarea

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în România, se va afla sub media multianuală a lunii decembrie pe parcursul acestei săptâmâni, până la cel mult 3.000 de metri cubi (mc)/secundă, relevă prognoza de specialitate, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, în intervalul 2 - 9 decembrie, în primele cinci zile, cotele apelor Dunării vor ajunge la valoarea de 3.000 mc/s, după care vor fi staţionare, cu tendinţă de creştere la sfârşitul perioadei de analiză, situându-se sub media multianuală a lunii decembrie (5.200 mc/s).

De asemenea, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere.

În ceea ce priveşte prognoza de medie durată pe râuri, în perioada 3 decembrie, ora 7:00 - 9 decembrie, ora 7:00, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din zonele de deal şi munte din nordul şi centrul ţării şi izolat pe cele din sud - vestul şi sud - estul ţării vor fi în diminuare şi restrângere, cu excepţia primelor două zile când pe râurile din nordul ţării acestea se vor menţine fără modificări importante.

INHGA precizează că, spre sfârşitul intervalului, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor lichide prognozate şi propagării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.