Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotele de impozitare propuse de PSD în coaliție: 40% pentru marile salarii, 90% pentru pensiile speciale

Facebook
Marcel Ciolacu Florin Citu Kelemen Hunor coalitie guvern

PSD va propune în coaliția de guvernare supraimpozitarea anumitor categorii de venituri. „Noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici”, se arată într-un comunicat al formațiunii aflate la guvernare.

Propunerile pe care le dorește PSD:

1. Supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui României. Șeful statului are un salariu brut lunar în valoare de 24.960 de lei.

2. Supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depășește pragul 9.000 de lei (cinci pensii medii nete) și de 90% pentru ceea ce depășește 18.000 lei (10 pensii medii nete).

3. Aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei, astfel încât, la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%.

Taxă de solidaritate pentru firme

De asemenea, PSD mai dorește ca firmele să plătească „o contribuție pentru Sănătate și Educație” în valoare de 0,5% din cifra de afaceri plătită de companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro. PSD vrea ca această măsură să se aplice pe o perioadă limitată de doi ani.

Totodată, PSD se opune scăderii pragului pentru încadrarea IMM-urilor de la 1 milion de euro la 67.000 de euro venituri, cum a propus fosta guvernare atunci când a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență al României. „Cel puțin în prima fază, acest prag nu poate fi mai mic de 500.000 de euro, astfel încât cea mai mare parte a acestor companii să continue să beneficieze de un regim fiscal favorabil (impozit de 1% din cifra de afaceri), care să le permită dezvoltarea economică. În prezent, circa 100.000 de IMM-uri au o cifră anuală de afaceri cuprinsă între 67.000 de euro și 500.000 de euro”, consideră formațiunea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.