Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotidianul american The New York Times vizează să atingă 10 milioane de abonați: În acest moment ziarul are 4,3 milioane de abonați

nytimes.com
The New York Times

Cotidianul american The New York Times a înregistrat în al patrulea trimestru al anului 2018 o nouă creştere a portofoliului său de abonaţi, al căror număr a ajuns la 4,3 milioane, şi a anunţat că vizează atingerea pragului de 10 milioane de abonamente în anul 2025, potrivit unui comunicat publicat miercuri, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

În ultimele trei luni ale anului trecut, grupul de presă american a înregistrat 265.000 de noi abonamente online, cea mai mare creştere a sa de la trimestrul I din 2017 (348.000 de abonamente online noi), ce a corespuns, atunci, momentului în care Donald Trump şi-a preluat prerogativele prezidenţiale.

De la sfârşitul lunii septembrie 2016, cu puţin timp înainte de alegerea actualului preşedinte al Statelor Unite, The New York Times şi-a dublat numărul abonaţilor la serviciul său online, al căror număr a crescut de la 1,55 de milioane la 3,36 de milioane.

CEO-ul acestui grup de presă, Mark Thompson, citat în comunicat, a anunţat că renumita publicaţie americană vizează depăşirea pragului de 10 milioane de abonaţi în anul 2025.

"Vrem să accelerăm creşterea noastră în segmentul online. Trebuie să lansăm, în 2019, noi investiţii în jurnalism, în produs şi în marketing", a explicat el.

Cu toate acestea, în pofida creşterii numărului de abonaţi online, veniturile obţinute din abonamente au scăzut cu 2,2% în al patrulea trimestru al anului trecut, o scădere accentuată de faptul că exerciţiul financiar pe 2018 al cotidianului newyorkez a fost mai scurt cu o săptămână în raport cu cel precedent.

Deşi cifra de afaceri a abonamentelor online a crescut cu 9,3%, cifra de afaceri aferentă altor tipuri de abonamente, precum abonamentele pentru ediţia print şi cele care vizează o combinaţie print-online, a scăzut cu 8,5%.

Or, veniturile generate de abonamentele pentru ediţia print sunt în continuare mai importante (60%) în comparaţie cu cele obţinute de abonamentele online (40%).

În ceea ce priveşte publicitatea, veniturile generate de divizia online, care sunt deja mai mari decât cele furnizate de divizia print, au crescut cu 22,8% în al patrulea trimestru din 2018, contra unei scăderi de 10,2% înregistrate de publicitatea din print.

În total, The New York Times a realizat în al patrulea trimestru al anului trecut o cifră de afaceri de 502 milioane de dolari şi de 1,74 miliarde de dolari pe ansamblul anului 2018, în creştere cu 4,4%.

Grupul american a sfârşit exerciţiul financiar cu un profit net de 127 de milioane de dolari, comparativ cu un profit de doar 6 milioane de dolari în 2017, an ce a fost marcat de costuri excepţionale, asociate unor pensionări şi unei ajustări fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.