Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotidianul Die Welt avertizează asupra consecinţelor revirimentului antisemitismului în Europa

antisemitism

Cotidianul german conservator Die Welt comentează, în ediţia sa de marţi, consecinţele recentelor atacuri antisemite din Franţa pentru restul Europei, relatează dpa.

"Ceea ce se întâmplă în acest moment în Franţa, unde infracţiunile antisemite au înregistrat o creştere importantă, s-a întâmplat deja în Suedia: congregaţiile evreieşti renunţă şi pleacă, ceea dă câştig de cauză agresorilor. Comunităţile musulmane trebuie să depună eforturi pentru a combate propriul antisemitism de la rădăcini. Acestea trebuie să înţeleagă că acceptarea pe care urmăresc (să o obţină) este condiţionată de acceptarea drepturilor universale ale omului", scrie Die Welt.

Ziarul avertizează asupra pericolului de a pierde bătălia împotriva antisemitismului în Europa şi, odată cu aceasta, de a ne pierde pe noi înşine. "Iudaismul în Europa este o parte esenţială a identităţii noastre. O Europă fără cetăţeni evrei nu mai este o Europă. Este o farsă, un scandal şi sfârşitul Europei", se apreciază în articol.

Executivul german a consemnat o creştere accentuată a delictelor antisemite în 2018, care au atins cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, potrivit rezultatelor preliminare ale unei statistici date publicităţii pe 13 februarie, la două zile după ce guvernul de la Paris anunţase o creştere cu 74% a actelor antisemite din Franţa în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.