Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covasna: Teatrul Naţional Ecvestru din Ungaria va fi prezent la cea de-a 11-a ediţie a Galopiadei secuieşti

weradio.ro
Galopiada secuiasca

Teatrul Naţional Ecvestru din Ungaria va fi prezent la cea de-a 11-a ediţie a Galopiadei secuieşti, ce va avea loc în luna iunie în judeţul Covasna, unde va prezenta opera folk-rock "Sfântul Ladislau - Regele Cavaler".

Potrivit organizatorilor, spectacolul, care prezintă legenda acestui rege maghiar din secolul al XI-lea, va fi susţinut de 60 de actori şi 20 de cai.

Evenimentul va avea loc în data de 18 iunie pe un deal din apropierea localităţii covăsnene Moacşa, denumit "Pivniţa Uriaşului şi va fi precedat pe 17 iunie de o repetiţie generală, la ambele spectacole accesul publicului fiind gratuit, potrivit Agerpres.ro.

Directorul executiv al Asociaţiei Vadon, Demeter Janos, a declarat că în cadrul Galopiadei secuieşti, la care pot participa doar concurenţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, vor fi organizate două concursuri principale, dintre care unul destinat exclusiv cailor cu origine cunoscută.

La această categorie se vor acorda patru premii în bani, de 6000, 4000, 3000 şi 2000 de lei, iar câştigătorul marelui premiu va putea participa la o competiţie similară ce va avea loc în toamnă în Ungaria.

La cea de-a doua categorie, la care pot fi înscrişi cai cu genealogie necunoscută, se vor acorda trei premii, de 3000, 2500 şi 2000 de lei.

Galopiada, care atrage anual câteva zeci de mii de spectatori din ţară şi străinătate, va cuprinde, printre altele, demonstraţii de călărie, concursuri de atelaje şi sărituri peste obstacole, cursuri de hipism, precum şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.