Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 a lăsat județul Prahova fără medici de familie: Pensionări în lanț încă de la începutul pandemiei

stiri.md
doctor halat

Peste 20 de medici de familie care profesau în judeţul Prahova au plecat din sistem, pensionându-se de la începutul pandemiei de COVID-19. Datele furnizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Prahova arată că în judeţ există 5 localităţi care nu au nici medic de familie şi nici puncte de lucru ale cabinetelor medicilor de familie din alte localităţi, conform news.

"În perioada pandemiei, peste 20 de medici de familie au plecat din sistem, pensionaţi. Vârsta medie la nivelul asistenţei medicale primare este de peste 60 de ani. Prin strategie, la rezidenţiat trebuie să creştem numărul de posturi la medicina de familie şi dezvoltarea sistemului ambulatoriu în integralitate. Nu trebuie să mergem la spital să facem analize medicale, le facem în ambulator. (...) La momentul acesta, eu cred că suntem undeva la peste 40 de medici de familie lipsă la nivelul judeţului Prahova”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJAS Prahova, Cătălin Măguleanu.

Potrivit statisticilor Casei de Asigurări Prahova, din totalul de 104 localităţi există 5 localităţi fără medic de familie şi fără puncte de lucru ale cabinetelor medicilor de familie din alte localităţi, acestea fiind: Apostolache, Boldeşti-Grădiştea, Cosminele, Păcureţi şi Tătaru.

În alte opt localităţi nu există medici de familie, dar au fost deschise puncte de lucru care unor medici care profesează în comunele ori oraşele apropiate. În această situaţie sunt localităţile: Bălteşti, Călugăreni, Cărbuneşti, Gura Vadului, Lapoş, Sângeru, Secăria şi Talea.

În acest moment medicii de familie au câte patru contracte cu CAS: contractul de servicii medicale, la care se adaugă contractul pentru testarea COVID, vaccinarea COVID şi monitorizarea pacientului COVID.

În Prahova, din totalul de 330 de medici de familie aflaţi în contract cu CAS 308 medici de familie au încheiat contracte pentru monitorizarea pacienţilor COVID, în timp ce doar 100 au încheiat contracte şi pentru vaccinarea pacienţilor împotriva infecţiei provocate de virusul SARS-CoV-2.şi doar 87 au fost de acord să îi testeze pe pacienţi în cabinetele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.