Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Africa de Sud va relua vaccinările cu Johnson & Johnson

Johnson & Johnson
Johnson & Johnson

Africa de Sud desfăşoară ultimele consultări înainte de a relua vaccinările cu Johnson & Johnson, suspendate în urmă cu doar o săptămână, a declarat marţi ministrul sud-african al Sănătăţii, Zweli Mkhize, după recomandarea în acest sens a Agenţiei Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA), relatează AFP potrivit Agerpres.

Ţara africană cea mai afectată de pandemia de coronavirus a suspendat utilizarea acestui vaccin din cauza potenţialelor riscuri de formare de cheaguri de sânge, după şase cazuri raportate în Statele Unite.

Adresându-se presei în timpul unei vizite la un spital din Johannesburg, Zweli Mkhize a menţionat marţi discuţii cu comisiile de etică, compania Johnson & Johnson, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul African pentru Controlul Bolilor.

"Această chestiune va fi rezolvată (...) Peste câteva zile, vom putea spune că (vaccinarea) cu Johnson & Johnson va continua", a spus Mkhize.

Agenţia Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA) a cerut sâmbătă reluarea acestor vaccinări cât mai curând posibil.

"Ei (SAHPRA) sunt convinşi că putem continua (vaccinarea)", a spus Mkhize, adăugând că "în prezent au loc consultări finale".

Intensificarea testărilor şi a monitorizării pacienţilor cu risc crescut de tulburare de coagulare a sângelui este o condiţie cheie pentru reluarea inoculărilor.

Guvernul sud-african susţine că poate vaccina 46,2 milioane de sud-africani până la sfârşitul lunii martie 2022. Până în prezent, Africa de Sud a înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri şi aproape 54.000 de decese asociate COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.