Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 bate în retragere în Coreea de Sud: oficialii de la Seul au raportat cifrele oficiale

Twitter
masca coronavirus

Coreea de Sud a raportat luni cea mai redusă creştere a cazurilor noi de infectare cu coronavirus din aproape o lună, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) de la Seul, relatează DPA, scrie Agerpres.

În Coreea de Sud au fost înregistrate 64 de noi infecţii, cea mai scăzută creştere de după 25 februarie, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând 8.961. Alte şapte noi persoane care au fost testate pozitiv cu COVID-19, boala cauzată de virus, au murit în ultimele 24 de ore, totalul deceselor fiind de 111. Majoritatea pacienţilor decedaţi erau persoane în vârstă care aveau şi alte boli, conform datelor KCDC.

Coreea de Sud pare să se fi instalat într-o tendinţă de scădere a numărului cazurilor noi, care a început lunea trecută, când a raportat cea mai mică creştere de la o zi la alta în aproape trei săptămâni, de 74 de noi infecţii.

Ritmul apariţiei de noi infecţii zilnic pare să fi încetinit din a doua săptămână din această lună, când autorităţile sanitare au finalizat o campanie extinsă de testare a 210.000 de credincioşi ai Bisericii Shincheonji a lui Iisus, conform agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.

Aproximativ 60% din cazurile confirmate au legătură cu ramura sectei religioase Shincheonji din oraşul Daegu din sud-est.

Numărul total de cazuri importate a crescut cu 13, ajungând la 37, a mai relatat Yonhap, care a adăugat că, în contextul înmulţirii constante a cazurilor importate, Seulul a impus o perioadă de carantină de două săptămâni pentru sosirile pe termen lung din Europa, indiferent de simptome.

Vezi si: Vicepremierul Raluca Turcan: Repetarea anului școlar este un scenariu posibil .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.