Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - China ar putea relaxa măsurile de carantină la Beijing

CNBC
china coronavirus

Măsurile de carantină pentru combaterea coronavirusului în capitala Chinei s-ar putea relaxa chiar de joi, afirmă două surse ale agenţiei Reuters. Municipalitatea din Beijing, care se pregăteşte pentru un eveniment politic important, nu a răspuns solicitărilor agenţiei de a comenta informaţia, notează Agerpres.

Cei sosiţi în capitală din provincie nu vor mai fi obligaţi să rămână în carantină două săptămâni, decât dacă vin din regiuni din China cu risc ridicat, cum ar fi Heilongjiang, din nord, sau unele părţi din Guangdong, în sud-est, arată sursele care cunosc situaţia, dar au solicitat să nu li se dezvăluie identitatea. Relaxarea restricţiilor nu este valabilă şi pentru cei care au călătorit peste hotare.

În prezent, nici măcar cetăţenii chinezi cu domiciliul din Beijing nu se pot întoarce acasă decât după carantină, cu excepţia cazurilor speciale. Cei care refuză să respecte măsura sau reglementările oficiale pentru limitarea contaminării sunt pasibili de sancţiuni. În capitala chineză s-au stabilit din martie amplasamentele pentru carantină.

În China, numărul de cazuri noi de contaminare cu coronavirus confirmate este în scădere, iar în unele regiuni se reduc treptat restricţiile. La Beijing nu s-a mai raportat niciun caz de transmitere locală a virusului din 15 aprilie.

Presa de stat a informat joi că pe 22 mai va începe la Beijing sesiunea anuală a Congresului Naţional al Poporului, organul legislativ al Republicii Populare Chineze. La reuniuni se prezintă de obicei peste 5000 de delegaţi din toată ţara, timp de cel puţin 10 zile. Reuters apreciază că evenimentul este încă un semn de revenire la normal, după măsurile de combatere a epidemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.